Monday, 11 April 2011

Kerja sekolahku baru settle.. adoiiii..



Assalam...

Wallah sudah lewat daaa.... baru siapkan kerja skolah hehe... baru email kat chekgu kite hehe...lembaps punye student ni daa... maklumlah dah lama tinggal benda blaja2 ni, karat tebal sangat kat otak. lambat pick up laaa...

Blaja ape? Sambung amek master? Nehi nehi (ckp hindustan).. kunun2 cam testing gak la ni sebab satu subjek aje amek.. kalau leh bawak (dengan terkejar2 tiap2 hari tu) , leh la next semester apply amek master.. tapi hat yg satu ini pun fail deee... camno tuu? lambat lagi la kot =D

Ni baru nak reveal, since kelas pun dah nak habis. Tinggal writing & speaking test (mamfuss denn).

Saya ade amek kelas bahasa ketiga since Januari aritu. Kelas malam kat Uitm Shah Alam. Benda ni yang tau just my hubby, Husna, Aliff (hehe), and few friends dlm unit Jambatan (sbb leh kowtim part outstation tu).. family tak tau.. (pasni tau le kot..)

Saya pilih Hangeul (Bahasa Korea).

Sebab? alasan utama semua student kelas saya adalah minat K-drama & K-pop hehe.. belasahhh.. Saya minat K-drama lebih. K-pop tak berapa reti pun hehe.. baru nak reti sikit2.. Sebenarnya saya pilih Hangeul ni sebab cite Korea melambak2 sekarang, kat Astro pun ade channel khas kan (dpt skali dgn pakej basic je).. so at least cam ade sikit reference lah kan? kalau bahasa lain, kene la pulak saya cari movie/drama bahasa2 lain.. Owhh.. last kelas kami mmg terkejut gak sbb rupenye dlm kelas kami tu ade student tu baru je form 1.. mak aihh penangan K-pop dasat gak ehh..

Btw, ni baru part 1 (level basic giler tapi susah giler gak haihh).. ade sampai part 3 (tgh pikir2 nak sambung tak.. =D)

So kerja sekolah yang chekgu kasi ialah tulis diary.. poning kepala makcik ni nak translate ape yg den buat weekend ni.. yang beberapa line ni pun dah berpinar bijik mata membuatnye hehe... haaa.. korang tengok la sendiri... translation? carik sendiri hahaha!! Betul ke tak tak tau la.. tunggu chekgu komen nanti...


isi emel :

이번주 일기

어제 내는 sungai buloh continental 케이크 수업에 갔어요.

남편은 우리딸하고 아들을 돌봤어요.

수업은 9.30시반부터 4.30까지 했어요.

내는 새개 케이크를 배우었어요.

요리사는 치즈 과일 케이크하고 바나나 초콜렛 케이크하고 blackforest 케이크를 가르쳤어요.

케이크들 아주 맛있이에요.

가족은 케이크들를 종말 좋아해요.

오늘 10.00시에 일어났어요. 아주 늦이에요.

그레서, 우리는 아침을 없었어요.

shower후에, 우리는 Carrefour에서 점심을 먹어서 식품을 샀어요.

한참후, 우리는 집에 가서 쉬었어요.

Sekiannnn.... =D

4 comments:

  1. wah.. lepas nih sure terer cakap korea kan? motivasi yg bagus tu .. mmg banyak cite2 korea yang best2.. selamat berjaya!

    ReplyDelete
  2. bestnyeeeee.. mhl x nk amik course language kat uitm tu liza?

    ReplyDelete
  3. ko amik bahasa korea semata la ni.giler bagus dan rajin..hehe.aku paling suka bahasa korea dari jepun..korea ala2 mengada gtu.ada byk full stop kalu cakap.hehe
    tapi,aku tak dan la nak gi kelas.malas nak blaja.truk kan aku?..huhu..

    ReplyDelete
  4. shareena: err lom sampai tahap terel la.. ni tahap sekolah rendah aje ni =D.. btw, terima kasih!!
    ------------------------
    mama glam : boleh laa..=D.. rasanya Uitm paling murah. rm450 je utk level 1 ni. kalau student/family staff die dpt half price je =D
    -----------------------
    ashra: emm, mmg bahasa korea semata ni. aku nak try aje ni, test tahap otak aku leh absorb tak pasal lama sgt tak belaja kan.. tapi kesimpulan aku, kalau aku nak amek master, kena wat full time, takley part time..tak larat laa..

    ReplyDelete