Follow Us @norliza_ot

Tuesday, 31 July 2018

Membebel je :)

July 31, 2018 0 Comments
Assalamualaikum dan hello :)

Uhh bersawang dah blog. Banyak benau perkara-perkara yang distract daripada blogging. Kesian.

KERJA

Dah hari terakhir bulan Julai 2018. Kira lebih kurang dah 5 bulan di bahagian baru dan cawangan baru.  Walaupun jambatan bukan asing dalam pengalaman kerja tapi banyak perkara yang kena belajar balik. Terasa nak sambung belajar ambil khusus pasal bridge pun ada. Tapi bila bukak buku banyak huruf kecik-kecik je jadi ngantuk huhu... Lama dah tinggal benda-benda design etc, rasa slow sangat nak pick up. Kena banyak makan Omega 3 ni hehe...

ANAK

Baru-baru ni hari terbuka sekolah kebangsaan dan KAFA Husna dan Aliff. Naik angin jugak jadinya bila tengok semua subjek prestasi makin menurun. Terutamanya Husna. Bukan takat turun tapi sangat teruk/ gagal. Kecewa. Tapi ada juga la silap sendiri sebab tak dapat nak bagi masa/ tumpuan untuk assist mereka belajar.

Tak tahu macam mana nak allocate masa. Balik rumah dah maghrib, banyak hal lagi nak urus, Aliff kadang pukul 9.30 malam dah tertidur. Terkejar-kejar.  Sekarang bincang dengan husband, untuk dinner saya taknak ambil tau. Tak kira lah sama ada husband nak masak atau beli. Tapi saya balik kerja, lepas solat maghrib dah nak ajak anak bukak buku je.  Argh stress!

RUMAH

Hajat nak makeover bilik no. 3 untuk jadikan bilik Husna dah tercapai. Berbulan-bulan jugak nak mengemas barang dalam bilik no.3 tu. Masa pindah rumah sumbat semua barang dalam bilik tu.

Sekarang semua barang-barang dari dalam bilik tu masih 'bertebaran' di ruang tamu/ dining adehh... Banyak barang kami dah buang dan ada yang let go pada orang. Masih banyak lagi nak kena let go. Rumah 1500 sqft pindah ke 770 sqft, hmmmmm stress nye lah.

Minggu ni start nak makeover bilik anak bujang pulak. Baru cat 1 panel dinding haha! Pastu Ammar hari-hari tanya bila nak siap bilik dia. Stress mak.

Banyak sangat benda yang nak di stress kan. Pastu makan banyak hahaha.. Dok la sekarang kena tegur dengan mak ayah sebab dah gemuk pastu tak mau diet. Dulu diet boleh. Sebenarnya rasa betul jugak kalau rumah serabut, otak pun serabut. So alasan untuk tak diet ok kan hehehe... Nanti lah diet hehe...

Sekian membebel :)

MyInstagram

HaruHaru Takoyaki