Skip to main content

"My Most Favourite Wedding Photo Contest"



Salam... ingat tak contest "MY FUNNIEST WEDDING PHOTO" ?

::so ni BATAL ekk::

Saya ada mendapat beberapa feedback mengatakan agak susah nak dapat gambar kelakar sbb biasa ambil gambar yg cantik2 ajer especially utk malay wedding.. (ermm betul jugak ehh..)..
so saya telah memutuskan untuk mengubahsuai contest ni.. (masih tema wedding yer..). so sekarang contest ini berubah menjadi...


"MY MOST FAVOURITE WEDDING PHOTO CONTEST"

::copy banner ni yer::

saya rasa ni mesti semua org ada kot =D..lebih mudah bukan?

so gambar ni tak kesah la sama ada kelakar/menyentuh hati ke/gembira ke/ romantik ker.. tak kesah, tak kesah, tak kesah..

Saya juga ada mengubah syarat contest di bawah.. (di highlight dgn kaler biru..)

mari lah join ye..!!


Syarat-syarat gambar:

1. Gambar adalah gambar perkahwinan sama ada perkahwinan anda, kakak, abang, adik, sepupu sepapat, makcik pakcik etc. (so najmah boleh join okeh.. =D)
2. Hanya utk warganegara Malaysia sahaja =D
3. Gambar wajib mempunyai pengantin yang berpakaian pengantin tak kisah lah samaada pengantin perempuan sahaja/lelaki sahaja/kedua2nya. Kalau ada orang2 lain pun takpe but pengantin MESTI ada dalam gambar
4. Hantar hanya SATU keping gambar sahaja. Kalau ada banyak2 gambar, saya akan pilih gambar pertama sahaja.


Syarat2 Penyertaan:

1. Tarikh tutup penyertaan adalah pada Sabtu 5 Jun 2010.
2. Buat entry dengan tajuk "MY MOST FAVOURITE WEDDING PHOTO CONTEST"
3. COPY & PASTE banner contest, letak kat sidebar & pada entry masing2. Backlink ke entry contest ini yer.
4. Jadi follower (bukan paksaan but kalau sudi jd kawan, apa salahnya =D)
5. Sertakan NAMA PENGANTIN & PASANGAN, HUBUNGAN DGN PESERTA serta TARIKH PERKAHWINAN.
6. Ceritakan pasal gambar yang dihantar tak kisah la pantun ke puisi ke syair ke.. Nak cerita panjang2 boleh, cerita pendek pun boleh. Tapi ingat entry menarik mungkin bakal menambat hati juri.
7. Gambar mestila jelas dan mudah untuk saya copy.
8. Tinggalkan entry anda di ruangan komen entry contest ini.
9. Keputusannya insyaAllah akan diumumkan pada 7 Jun 2010.


HADIAH yang menanti????

* cabutan bertuah diantara 15 entry pertama (1 penerima)
* 1st/2nd/3rd Prize untuk FUNNIEST WEDDING PHOTO (mengikut keputusan juri)
* 3 hadiah saguhati

Buat masa ni hadiah adalah RAHSIA (buleh ker =D), but akan diputuskan dan diumumkan kemudian.. =D

Comments

  1. errr.. aku org 1st ker? hahahaha.. best blog ko, banyak ilmu psl bf tau..

    ReplyDelete
  2. reza, thanks join hehe.. meh ajak kawan2 lain masuk eh.. letak kat sini link ke entry contest blog korang eh

    ReplyDelete
  3. hye.. ni link aku ek.. http://rezadoubtfire.blogspot.com/2010/04/my-most-favourite-wedding-photo-contest.html

    ReplyDelete
  4. liza aku join contest ko nie..apekah maksud backlink entry

    http://uadoreme.blogspot.com/2010/05/my-most-favourite-wedding-photo-contest.html#links

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …