Thursday, 26 November 2009

Bencana Bencana..



ape eh yang bencana nyer nih..

takde ape pon.. hari ni aku full day kat bilik gerakan bencana.. 8 to 6..
uishh lambat ler aku balik arinih... isk isk..

buat kengkawan yang nak balik kelantan,

kat tumpat & pasir mas, jalan dah pon DIBUKA UTK KENDERAAN BERAT..details cam bawah ni
laluan D23 (jalan chabang 4/meranti) -banjir
laluan D22 (jln pasir mas-pohon tanjung-rantau pjg) -banjir


nak balik ganu?

ade 4 jalan TUTUP SEPENUHNYA untuk semua kenderaan..
laluan 1698 (jalan masuk ke felda kertih 2 & 3) - tanah runtuh
laluan 462 (jalan ke stesen VHF) - tanah runtuh
laluan T108 (jalan kg.kejir - kg. bukit perah) - banjir
laluan T139 (jalan matang - kuala telemong) - banjir

jalan DIBUKA SATU LORONG utk semua kenderaan
laluan 14 (jalan kuala terengganu - bukit besi) - tanah runtuh

jalan DIBUKA UTK KENDERAAN BERAT sahaja
laluan T08 (jalan chukai - air putih (sg.pinang)) - banjir

kedah pulak??
jalan DITUTUP SEPENUHNYA kepada semua kenderaan
laluan K811 (jalan nagalilit) -banjir

jalan DIBUKA UTK KENDERAAN RINGAN shj
laluan 1057 ( jalan felda - gunung bongsu )- tanah mendap

khas untuk orang2 Ganu & kelantan.. kalau nak details info, leh call bilik gerakan bencana negeri seperti nombor tertera dibawah yer..
kelantan (HQ) = 09-7470106
terengganu (HQ) = 09-6274277

selamat memanduuu.. selamat hari raya aidiladhaaa!!
tahun ni aku tak balik tanah merah (en.suami's kampong).. why? bukan derhaka ehh..
sebab parents in law aku gi mekah.. so raye di kl ajerrr..

**UPDATE on 30/11**upload gambo jer..hihi
aku & ozleen in action haha..posing.. remember? ozleen pun dak utm dulu tapi SAS bukan SAW

bilik gerakan bencana

ermmm.. ni saje amek gamba kedatangan.. yg besh nyer cube tengok tarikh gambar ngan tarikh org terakhir tulis tuu.. tulis kedatangan in advance tuu.. ermm nape ehh musykill!! lagi satu yang besh, opismates aku yg kene bertugas 27/11 tu datang weii (raye haji tau arituhh..) n diorang fotostat kedatangan tu.. hah naye jer..

No comments:

Post a Comment