Monday, 30 November 2009

Aliff Rayyan : ape cer?



Aliff Rayyan lagi 4 hari baru nak masuk 2 bulan umurnye..

walaupun lom sampai 2 bulan.. banyak yang Aliff kene hadapi especially cabaran akibat ke'dengki'an kakak Husna haha.. ermm.. tengok aje le aksi wrestling Husna kat adiknye.. asek nak mendera adik kalau ummi & ayah tak nampak.. suka suki jer..

ingat adik tu mainan ke aperrr!!!

hmm.. Husna terus je tukar aksi jadi 'sangat menyayangi adik' bile nampak ummi pegang kamera.. hehe berlakon ehh..

Hari Sabtu 28/11, ummi bawak Aliff gi klinik sebab nak check mata kanan Aliff tu tak baik2 sejak lahir..asek kuar air mata pastu jadi taik mata.. actually ummi malas nak gi sebab doc kat klinik tpt Aliff lahir dah cakap, muscle kat mata ok, but mungkin kelenjar air mata tu lom mature lagi.. hmm.. tapi ayah asek dok komplen risau tak pasal2.. so pegiler kami ke klinik pakar kanak2 dr. chua kat kota damansara. sampai pon dekat sangat kol 1pm (kol 1pm die tutup klinik hehe..).. so dr. chua pun cakap mende yg same.. (uishhh..degil betol ayah ni.. ummi dah kate dah, takde ape nyer..)..
kali ni Aliff timbang.. wow!! 6kg dahhh.. semangatnyer Aliff..

badan mantops Aliff dgn diaper petpet saiz M eh..

Alang2 dah sampai kota damansara, kitorang singgah ler Ikea untuk BEBERAPA JAM (haha.. dekat separuh hari tuu..). Dalam mase 2 hari Aliff dah merayap gi Sunway Pyramid ngan Ikea. Pyramid gi hari Jumaat (hari raye haji..).

Ummi & ayah memang tak balik kampong ayah kat Tanah Merah tu sebab nenek & atok sebelah ayah gi menunaikan haji.. so patutnye kite balik kampong ummi lah kan? pon tak dapat gak tambah pulak cam tak sesuwai sebab maklong & paksu Aliff (kakak & adik ayah) bermastautin kat umah kite laks.. so kite beraye le di shopping complex haha..

ermm ni takde gamba Aliff la.. ni ummi ngan kakak Husna.. sori la..ummi luper snap gamba Aliff laaa..

Kakak Husna telah menunjukkan lagi ke'dengki'annye dengan tak memberi Aliff menggunakan strollernye.. hmm terpaksa le ummi bawak Aliff pakai carrier.. Kakak Husna akan menjerit "No!!, no!!.. Una(Husna) nyer..".. cehh..nyampah tol.. nasib ler Aliff.. takpe nanti ummi nak beli ringsling.. tengah usha2 ni..
happy famili kat sunway pyramid.. Husna pakai baju kurung sebab hari tu raye haji yer..=D

Tu le cerita aktiviti2 Aliff untuk beberapa hari ni.. nanti2 kalau ummi rajin leh cerita lagi.. bawah ni layan gambo jer ekk..

Aliff ade lesung pipit tauu.. tak caye try tengok..

Aliff memberi respon pada 'mainan' (ape ke name bende nih? lupe laks..)

6 comments:

  1. hehe comelnyer anak2 ko.. pandai tol husna blakon.. ahh geram!!

    ReplyDelete
  2. ninie,
    hehe..memang Husna pandai betol berlakon.. tapi tak tahan bile die asek 'belasah' adek die.. mau patah riuk tulang adik dibuatnya..=D

    ReplyDelete
  3. wah 6kg ke aliff!! fahry 3bln 6.7kg..bam bam jgk yek
    liza, jum g kiddyplace nak?!!

    ReplyDelete
  4. nozie,
    baby2 minum susuibu membesar dengan sehat bagai johan haha!!..
    kiddyplace? aku tengok kat tenet, kat cheras eh.. bile nyer ko nak gi?

    ReplyDelete
  5. ngeeeeeee... 6kg... geramm nyer aku tgk aliff.. tgk peha die je la.. mcm ayam KFC =p

    ReplyDelete
  6. yani,
    kitorang ni memang secara genetiknya peha naik dulu hahaha!!
    disebabkan peha Aliff mantops sgt, terpaksa tukarkan saiz diaper jadi M, saiz S dah menyakitkan die =D

    ReplyDelete