Monday, 10 August 2009

Lewat



Hari ni lewat lagi.. penat badan agaknya belum hilang lagi.. lom breakfast pun lagi ni..

Sabtu dan Ahad..

Sabtu ade kenduri kat umah mak lepas isya'.. dah berkampung kat umah mak dari pagi (takdelah pagi sangat pun =D).. dah siap2kan Husna, angkut die gi umah mak.. tengok2 ayu dah balik rupenye.. kalau die balik pas tengahari..lagile lambat bende2 nak siap.. Hada, 'meledo' lagi (bahasa mak aku).. grrr..
Banyak lagi kerja tak siap mase tu.. banyak lah.. tak ter'list'kan.. sempat lagi wat cucur sebab tak makan ape2 lagi..
Husna pandai2 bawa diri lah kat situ.. ummi banyak kerje nak tolong nenek =D..
Dolah tak join.. die kate nak keje.. so dah maghrib baru die sampai.. cam tetamu lah pulak yer..
Balik rumah kol 12++ tengah malam.. Husna asalnya taknak balik sebab ramai lagi belum balik.. tapi aku dah letih dah.. nak tido dengan selesanya..zzzz...

Ahad..
Tengah hari ade kenduri Maklong (sepupu mak) kat Keramat.. Dolah cam biase tak nak join..nak keje jugak.. no komen..
So just siapkan Husna dan kitorang pun bersama-sama pegi.. kol 11.30 dah, sempat lagi nak pegi check-up kat klinik.. so pegi klinik Pertiwi dulu untuk monthly check-up.. This time Dr. Yati, biase2 Dr.Ros.. so baby ok, berat 1.54kg, position ok, kepala kat bawah..and tadaaa..baby boy (kata doktor lah)..
doktor set 30 Ogos for next check-up and time tu boleh buat booking if nak bersalin kat situ etc..masa scan, Husna beria2 cakap, "baby, baby.." faham lah tu.. berlegar2 die dalam bilik tu sebab takde sape tengokkan.. Dolah kan tak join..rasenye die tak ingat pun hari tu ade check-up..
Habis semua, kitorang singgah jap beli air kelapa.. tengok Husna haus je, aku pun sama =D.. kene pulak tunggu pakcik tu siap makan baru die belahkan kelapa (sebab nak sebiji).. tengok pakcik ni cam nak tak nak je layan...
Sampai Keramat dah almost zuhur.. sekali sampai dengan Anjang.. Husna dah lelap mase tu.. aku tak sempat pun nak tukar baju, just dengan t-shirt je gi kenduri hahaha.. tak senonoh tul.. balik umah kol 4 lebih.. Husna tido dah..letih kot.. letak Husna kat umah mak sebab nak tengok tempat servis kereta kot-kot boleh servis..tengok2 tutup pulak.. Isnin-Sabtu je bukak.. so mungkin petang ni singgah lah.. Dolah call soh balik awal sikit.. die takde jugak sebab nak gi umah kakak die tolong angkat barang.. tapi aku msg tak boleh balik awal, sebab Husna tido lagi maa.. sape nak pikul Husna tu..takkan aku kot.. tunggu die jage sendiri baru balik..kol 7++ malam baru Husna bangun and kitorang pun balik la umah..

Semuanya kepenatan....

Dahlah.. nak gi kantin beli lunch+breakfast.. lapooo weii..

No comments:

Post a Comment