Wednesday, 20 October 2010

Saya punya Pognae Baby Carrier =D



Dulu lamaaa saya ushar2 mende alah ni.. mase tu menimbang2 nak amek Pognae atau Ergo. Dua2 nampak cun tapi Ergo harga die 2 kali ganda Pognae. Siap rasa nak beli ikut ebay pasal lagi murah and lebih banyak choice dari segi warna dan pattern. Pognae ni adalah keluaran Korea.

Bende ni adalah sejenis baby carrier dari keluarga SSC (soft structured carrier). sebelum ni saya just guna RS (ring sling) dan masih guna lagi RS ni. Decided untuk rembat SSC sebab tak larat nak gendong aliff dengan sebelah bahu aje. aliff makin berat dan lasak. hubby lak tak reti nak guna RS, so saya je yg guna RS. Sekarang RS guna kalau untuk jangka masa pendek boleh la.. macam dari parking ke rumah kat tingkat 5 tu ke..

so beli Pognae ni kat MLO kat Wangsa Maju bulan puasa lepas. Habis keje 4.30 terus shoot gi sana tapi sesat barat pulak. kedai bulan puasa ni tutup kol 6pm. sampai kedai dalam 5.50 dah. terus tengok2 jap, pilih color, soh salesperson tu terangkan sikit2 (sebab saya dah abeh survey kat internet sebelum tu) and bayar terus.. pantas dan tuntass!! hehe..

Gambar2 ni antara aksi kesayangan2 saya dengan Pognae.. gambar saya tak banyak sebab saya le tukang amek gambo hehe =D


:: mase mula2 beli try test jalan2 kat Pyramid::

:: Aliff tengah test drive Pognae ::

:: kalau budak kecit, tangan dok bawah lagi ok ::

:: kat Floating,Semporna - tengok le gaya posing Husna kat belakang nun ::

:: try back carry aliff ::

:: dok le terliuk lentok camtu.. seriau ayahnya ::

:: cakk!! aliff kat belakang ni ummy.. ::

:: kalau malas/penat nak babywear, bawak diorang dlm stroller aje camni hehe ::

8 comments:

  1. hehe.comelnya budak dua org ni..dikendong ayahnye..senang la ko sket ye nak berjalan pasni.

    ReplyDelete
  2. liza-jemput ke blog aku...salmidatoharun

    ReplyDelete
  3. ashra: senang tak senang gak la.. stroller still bawak jugak. sorang carry sorang dok stroller. memang husband aku akan carry kalau kene jalan jauh2 ke sebab aku takleh carry lama2. sakit kat tulang pinggul.

    salmi: insyaAllah. thanks jenguk sini =D

    ReplyDelete
  4. jeles...jeles...n jelesnyaaaaaaa....nak try gak ..................

    ReplyDelete
  5. hehe.. comelnye tgk husna pose cmtu..
    ahlamdulillah.. sihat2 n hepi2 anak2 kak liza =)

    ReplyDelete
  6. skrg nie kalu jln pon laki aku kendong sofia... jln sikit pon dh berpeluh.. kekeke.. tp mmg senang kn jln2 pakai baby carrier nih..

    psttt MLO ada kt w/maju ekk.. baru aku tau =p

    ReplyDelete
  7. ayu: sila..sila.. cuba jangan tak cuba. test drive kat MLO pun ok kot =D

    jane: alhamdulillah anak2 semua sihat. kalau sihat2 insyaAllah happy semua =D

    ReplyDelete
  8. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free.
    Top inexpensive baby carriers

    ReplyDelete