Skip to main content

Saya punya Pognae Baby Carrier =D

Dulu lamaaa saya ushar2 mende alah ni.. mase tu menimbang2 nak amek Pognae atau Ergo. Dua2 nampak cun tapi Ergo harga die 2 kali ganda Pognae. Siap rasa nak beli ikut ebay pasal lagi murah and lebih banyak choice dari segi warna dan pattern. Pognae ni adalah keluaran Korea.

Bende ni adalah sejenis baby carrier dari keluarga SSC (soft structured carrier). sebelum ni saya just guna RS (ring sling) dan masih guna lagi RS ni. Decided untuk rembat SSC sebab tak larat nak gendong aliff dengan sebelah bahu aje. aliff makin berat dan lasak. hubby lak tak reti nak guna RS, so saya je yg guna RS. Sekarang RS guna kalau untuk jangka masa pendek boleh la.. macam dari parking ke rumah kat tingkat 5 tu ke..

so beli Pognae ni kat MLO kat Wangsa Maju bulan puasa lepas. Habis keje 4.30 terus shoot gi sana tapi sesat barat pulak. kedai bulan puasa ni tutup kol 6pm. sampai kedai dalam 5.50 dah. terus tengok2 jap, pilih color, soh salesperson tu terangkan sikit2 (sebab saya dah abeh survey kat internet sebelum tu) and bayar terus.. pantas dan tuntass!! hehe..

Gambar2 ni antara aksi kesayangan2 saya dengan Pognae.. gambar saya tak banyak sebab saya le tukang amek gambo hehe =D


:: mase mula2 beli try test jalan2 kat Pyramid::

:: Aliff tengah test drive Pognae ::

:: kalau budak kecit, tangan dok bawah lagi ok ::

:: kat Floating,Semporna - tengok le gaya posing Husna kat belakang nun ::

:: try back carry aliff ::

:: dok le terliuk lentok camtu.. seriau ayahnya ::

:: cakk!! aliff kat belakang ni ummy.. ::

:: kalau malas/penat nak babywear, bawak diorang dlm stroller aje camni hehe ::

Comments

  1. hehe.comelnya budak dua org ni..dikendong ayahnye..senang la ko sket ye nak berjalan pasni.

    ReplyDelete
  2. liza-jemput ke blog aku...salmidatoharun

    ReplyDelete
  3. ashra: senang tak senang gak la.. stroller still bawak jugak. sorang carry sorang dok stroller. memang husband aku akan carry kalau kene jalan jauh2 ke sebab aku takleh carry lama2. sakit kat tulang pinggul.

    salmi: insyaAllah. thanks jenguk sini =D

    ReplyDelete
  4. jeles...jeles...n jelesnyaaaaaaa....nak try gak ..................

    ReplyDelete
  5. hehe.. comelnye tgk husna pose cmtu..
    ahlamdulillah.. sihat2 n hepi2 anak2 kak liza =)

    ReplyDelete
  6. skrg nie kalu jln pon laki aku kendong sofia... jln sikit pon dh berpeluh.. kekeke.. tp mmg senang kn jln2 pakai baby carrier nih..

    psttt MLO ada kt w/maju ekk.. baru aku tau =p

    ReplyDelete
  7. ayu: sila..sila.. cuba jangan tak cuba. test drive kat MLO pun ok kot =D

    jane: alhamdulillah anak2 semua sihat. kalau sihat2 insyaAllah happy semua =D

    ReplyDelete
  8. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free.
    Top inexpensive baby carriers

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …