Wednesday, 14 July 2010

My Love : Asyrani Husna




video

:: Husna bace doa makan ::

Asyrani Husna.. 26hb bulan depan dah nak genap 3 tahun.


Banyak Husna dah pandai.. (puji anak sendiri ko.. hmm sape lagi nak puji kalau tak mak die hehe..) taktau nak list camne.. tapi yang paling pandai ialah buat perangai =D. Kadang2 amatlah mencabar kesabaran ummy. Selalu kalau ummy dah hangin, memang ayah akan take over terus.. kalau tak, memang 'kene' la ngan ummy.. adoii..


Sekarang Husna memang amatlah dengki dengan adik Aliff.. selalu kalau ummy tak pandang, mesti Husna pukul Aliff. Tapi kalau tak sakit sangat Aliff selalu takde reaksi..blurr aje muka.. kalau sakit betul baru Aliff nangis.. nasib baik anak bujang ummy ni kuat..


Sekarang Husna suka tiru apa Aliff buat.. kalau Aliff panjat belakang ummy/ayah, Husna pun nak join sekaki, kalau Aliff main mainan, Husna rampas nak main jugak.. memangla kalau Aliff buat nampak comel la..tapi Husna wat mesti kene tegur ngan ummy/ayah.. mesti Husna bengang hehe..


Kadang2 ummy marah Husna.. nanti bila dah ok ok, Husna datang kat ummy tanya "nape ummy marah Husna..?".. alahai.. ummy taktau nak cakap camne.. cian anak ummy ni..


Husna masih maintain tak kasi ummy dok rapat2 ngan ayah. tapi ummy pun maintain suka usik anak ummy ni.. nanti nangis la Husna sebab ummy dok rapat2 ngan ayah.. saje aje..=D


Husna pun masih maintain sangat sensitif kalau tengok tv cerita sedih2 hatta cerita doraemon or ultraman cosmos (altrames komos, husna katalah)


Husna pada ummy dah memang dah petah bercakap.. cuma kadang2 kalau bende pelik2 tak sure jugak apa yg die cakap. tapi overall semua yang keluar dari mulut Husna tu boleh difahami. Pelat tu ade la sikit2..standard arr kan..=D

Doa pun dah boleh ikut sikit2 cam doa naik kenderaan, doa makan, doa tidur..

Tapi yang merisaukan ummy ni, Husna agak kurang berminat dengan buku. Sekejap aje dah bosan.. Nenek pun komplen.. Takpela.. belum lagi kot.. =D


No comments:

Post a Comment