Monday, 12 July 2010

Gembira :: Sedih :: Bengang



:: Gembira ::


Beberapa hari lepas, tiba-tiba hubby bersuara

"Kak Dah nak kawin 29 Julai ni.."

dan aku.. "What?? Kak Dah nak kawin?? Sure ke ni??"

dan bermacam-macam lagi soalan yang dikeluarkan.. yup berita ni berita gembira..but terkejut gak sebab selama ni aku selalu dengar dia kata tak nak kawin..tuptup.. nak kawin dah..end of this month pulak tu.. iaitu just another 2 weeks to go.. oh ho..

Kak Dah is my eldest SIL. adik beradik die semuanya dah berkeluarga (5 org) except adik lelaki yg bongsu (25 y.o.).

~Aku and famili doakan semoga berbahagia sehingga ke akhirnya..


:: Sedih ::

Sehingga hari ini..12 Julai 2010.. aku masih gagal menjumpai kamera aku..
ya, walaupun kamera tu kira dah out dated sekarang but aku sangat sayang ngan kamera ku itu..
ohh sedihnya.. dah carik merata tempat..
aku suspek sama ada tercicir kat site masa berjalan2 tu or tertinggal kat site opis and somebody 'terambil' or whatever laa..

Masih berdoa, kalaulah ade org 'terambil' atau terjumpa, Allah lembutkan hati die utk pulangkan.. amiinn..


::Bengang::

Semalam Ahad 11/7, semua 7 blok apartment 17 tingkat, takde air..
awal pagi ada lagi.. pastu dah takde..
mujur le rumah mak dekat, leh tumpang.. dah boring melepak2 situ, we decided untuk gi jenjalan IKEA..
aku tengok ramai yg turun swimming pool untuk mandi.. petang sikit aku tengok paip bomba orang dah bukak untk ambil air..
pak guard kata ada org curi meter kat paip masuk.. jiran aku pulak kata dia call Syabas and diorg kata management tak bayar.. hampeh..
tapi yg tak best, fasa 1 (4 blok) aje yg under management. Kami fasa 2 yang another 3 blok tu meter air asing2.. tapi tak pasal2 terlibat sekali.. memang dasar hampeh.. 24jam takde air
So aku, Husna dan Aliff bermalam kat umah mak. Hubby bawak balik bekal air seadanya tido rumah kitorang sebab nak tengok WC ler..
And pagi tadi hubby called kata air dah ada kol 5 pagi tadi.. syukur..



nota: gambar takde sebab kamera hilang :'(

4 comments:

  1. k aku harap ko dapat jumpe kamera ko nti ek..
    takder air..tu la part plg tak syiok kan..baik takder letrik dr tkder air.nak2 kalu duk umah bertingkat,jenuh gak nak ngangkut air.teringat aku zaman kecik2.angkut air dgn mak aku naik lif.hehe.

    ReplyDelete
  2. bile tak cari lame2 kamera tu boleh jumpe, bila cari, dia nyorok

    ReplyDelete
  3. la camera ko ilang ker?? kalu aku pon sedih.. ye la bender bnyk berjasa ngan kite kan.. tak kire la walau out date pon kan..

    ReplyDelete
  4. ashra : harap2 dapat jumpa. takde plan nak beli lain pun.. part takde air memang haru..24jam lak tu.. tapi takde letrik pun aku takmo woo.. ade deep freezer ngan EBM..nanti rosak sume =D..taknak 2-2 jadi hehe

    mira: tu petua ke ape? hehe..mmg dah jenuh cari tapi tak jumpa lagi ni..

    yani: sayang la..walaupu kamera lama tapi still berjasa.. lagi sayang kat gambar2 yg tak sempat backup tu huhu..

    ReplyDelete