Wednesday, 7 July 2010

Aliff Rayyan : 9 bulan




Alhamdulillah.. anak bujang kesayangan ummy dah pun berusia 9 bulan.. syukur..

Pada usia 9 bulan ni..

1. Aliff dah ada 5 batang gigi. 2 batang gigi bawah mmg dah ada, baru tumbuh 3 batang gigi atas (tapi lom kuar sepenuhnya)..patutla demam sikit arituh .. 3 batang sekali kuar..
cian Aliff

2. Aliff rimas kalau orang cium die lama2 ke..peluk kuat2 ke.. kalau cium lama2 nanti die tolak muka kita ngan tangan die.. kadang2 siap cakar lagi.. amboii

::Aliff suka mamamm::


3. Kalau tengah malam nak nyusu pandai golek2kan badan nak pegi kat ummy. Takyah bukak mata pun..dah pro =D. Pandai pulak nak selak2 baju lak tu..ep ep..ep..

4. Suka paut pada kerusi/sofa/tiang meja makan. kadang2 berjaya berdiri jugak sambil pegang apa2.. kalau berdiri kat sofa tu die meniti sikit2 kekiri/kekanan..


::Aliff sangat suka kereta sorong ni::


5. Kalau ade iklan Tom Tom Bak or rancangan tu sendiri, Aliff akan terpaku aje tengok tv. Kalau tengah nyusu pun boleh stop dulu tengok iklan Tom Tom Bak sampai abis then sambung balik..

6. Kalau Aliff poopoo (tengah2 malam), nanti die akan pergi kat ummy pastu die panjat kat badan ummy. Ummy tau la die bukan nak nyusu tapi kene tukar CD sbb poopoo.

::Aliff suka tarik rambut kakak sampai kakak nangis =D::


7. Aliff dah boleh panjat naik tilam sendiri (ummy dah bukak katil, letak tilam aje kat lantai, takut Aliff jatuh katil) tapi lom boleh turun tilam ikut kaki dulu.. Aliff pernah try ala-ala nak terjun tiruk tapi die tak jadi mungkin sbb cam tinggi kot. Nantila ummy ajar..

8. Tetap menjadi kesayangan ummy, ayah dan kakak Husna.. we love u=D

:: Hai, saya Aliff::



5 comments:

  1. geramnye tgk aliff! Qisya dulu pon suke tgk tom2 bak, s/ada iklan @ ranc tuh sdri..

    ReplyDelete
  2. hehe.alif 9 bulan,5 batang gigi.besnye.le makan macam2 nti bila da setahun..gigi da byk.
    aleesya setahun baru 4 batang.keke

    ReplyDelete
  3. liza....wahhh...dah 5 batang dah gigi alif ye.. danial baru nak tumbuh gigi ke 4...ni pun malam2 still juga meragam2...

    ReplyDelete
  4. ashra,ayu: 2 batang gigi bawah daj tumbuh penuh. yang 3 kat atas tu baru sikit aje tumbuh. memang aliff suka makan la.. excited aje kalau tengok kita bawak bekas makanan.. tapi memang tiap kali tumbuh gigi mesti demam sikit..=D

    ReplyDelete
  5. liza (tak ya approvekan)

    thanks..petua ko.suka sgt.br aku faham..nti aku akan ty ko lebih lanjut ye.maklumlah aku ni blaja sendiri kut buku je.
    btw,ko tak der shoutbox ke kt blog ni?senang sket aku nak shortcut.hehehe.le borak2

    ReplyDelete