Skip to main content

:: Asyrani Husna's Birthday Party ::

Salam..

Sabtu lepas 5 Jun 2010..
Ummy dan Ayah telah mengadakan party kecil-kecilan untuk Asyrani Husna, puteri sulung kami di teratak kami yang kecil itu..
Terima kasih diucapkan kepada semua yang hadir
dan maaf sekiranya ada terkurang sana sini ya..

Gambar-gambar pun tak banyak dalam kamera ummy sebab ummy ke hulu ke hilir tak sempat nak pegang kamera pun..Layannn (apa yg ade je yer..=D)






Tema party Husna adalah Oren. Ummy, Ayah, Aliff & Husna just pakai t-shirt aje.. sebab kitorang decide nak wat sulam nama kat belakang baju.. kalau kat gaun buat embroidery cam sayang ler pulak kan.. so t-shirt ajer la.. hehe..wat kat pyramid ajer.. tapi sebab org tu mintak sejam, kitorang pun bagi t-shirt lambat, sama2 la melepak sampai pyramid nak tutup dah. lama bebenau carik t-shirt =D

:: baju kami (source = FB Fathin) ::

Ummy coti Khamis & Jumaat..
Khamis sebab nak wat kek Husna..
tu pun kejap2 tak jadi sini.. kejap2 tak jadi sana..
tiang senget la.. nak tercabut la.. macam2..last2 ummy pun surrender la.. penat..
ada cacat2 yg ummy biar aje tak touch-up.
pemalas ummy ni.. =D
:: kek Husna ::

:: goodie bag ::

Jumaat ummy & ayah pergi beli barang2 basah..ermm dan macam2 kerja lagi..
kol 4 pagi baru tidur..
lepas siap tampal backdrop dan tiup belon2 tu..

:: teratak kecil kami ::

Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung atau tak langsung..
"\(^__^)/"

Comments

  1. selamat hari jadi husna...wahhh..cantiknya kek yg liza buat ni....mesti sedap...^_^

    ReplyDelete
  2. thanks ayu..
    kek tu biasa2 aje.. masih banyak cacatnya lagi..=D

    ReplyDelete
  3. happy birthdau dear husna.. chomel nyer kek castle tu.. btw chomel nyer baju oren + cokelat korg tu.. siap ada nama lagi.. i loikee =p

    ReplyDelete
  4. yani, mummy zara sofea : thanks =D

    ReplyDelete
  5. Suasana party meriah.Selalu-lalulah adakan party begini,masa jumpa saudara mara.

    ReplyDelete
  6. wah makngah..

    terima kasih tinggal jejak kat sini..

    ada blog jugak ye rupenye.. tapi takleh nak tinggal komen lah.. die nyer part verification word tu tak kuar habis hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …