Tuesday, 27 April 2010

: : Jadual Memerah/Pam Susu : :



Salam..
Saya nak share jadual yang di'share' oleh seorang forumer kat Susuibu.com iaitu Needya. (Thanks Needya =D)

Nak download, boleh klik kat gambar bawah ni. Pastu klik "Download (150K)" Ikut arahan seterusnya dari situ.

Gambar ni ade kat sidebar jugak yer. Scroll sampai bawah2 (kalau tak jumpa hehe..)
Jadual ni dalam format excel. Pandai2 lah korang guna okehh.

Btw, sekarang ni diberitakan untuk tak guna perkataan 'mengepam susu' kene guna 'memerah susu' sebab nanti orang fikir kalau nak berjaya breastfeeding kene ada pam yang super canggih & super mahal..
tapi sebenarnya ramai ibu2 yang boleh perah pakai tangan ajer..tak guna pam.. memang super hebat lah!!.. aku memang ngaku kalah lah.. memang tak reti.. ya ampunnn...=D

2 comments: