Wednesday, 3 February 2010

Ummy punyer stok frozen EBM



Salam..

ermm ni stok EBM Aliff Rayyan up-to-31jan2010. Stok EBM ni disimpan dalam chest freezer seperti dalam entry ni.




Heh, nak kata ummy bangga riak takabburr? hehe.. idak ler..
rasa bangga?? yes, sebab berjaya memberikan anak yang terbaik adalah kebanggaan setiap ibu bukan? hendaknya bila kita berhempas pulas mengepam setiap hari..

tujuan entry ni untuk membangkitkan semangat kawan2ku untuk mengepam.. yahh!! jangan malass (pesanan itu utk haku juga :D)

btw, frozen EBM ni tidak digunakan buat masa sekarang memandangkan Aliff Rayyan kurang minum EBM semasa ummy bekerja/di pejabat. Aliff hanya minum paling banyak 10oz. Hasil EBM setiap hari adalah dalam anggaran 15-20oz++.

Ummy bekalkan Aliff chilled EBM yang dipam pada hari sebelumnya. Kalau ummy sempat pam sebelum pergi kerja, ummy akan bekalkan yang fresh ajer..

Ada kawan yang menyaran gunakan frozen EBM aje tapi ummy lebih suka bagi EBM yang paling baru. Frozen EBM ni stok untuk waktu2 kecemasan macam bila Aliff ada growth spurt ke..

ermmm.. kalau ditengok2 kat gambar ni, ruang kosong untuk menyimpan EBM lagi tinggal sikit jer.. ummy pun tak pasti macam mana keadaannya nanti. tapi ummy dah plan nak buatkan dadih instant untuk Husna lah.. especially stok bulan oktober & november 2009. ummy dah beli tapi penyakit 'M' masih tak hilang2.. ermm nantiler..

p/s:
aku nak beli lagi satu cooler bag lah.. beg cam gambar ni cam menarik..tapi tak pasti performance nye camne..ade sesape guna tak??kasik review sket.. =D. nozie?adakah engkau guna yg ni?? haku tak hengat..
gambar *source

4 comments:

  1. liza, pesanan ko tuh sesuai la kat aku yg ala2 dh give-up nih.. huhuu.. (uups, marah plak seseorang nnt.. huuuuuuu)

    ReplyDelete
  2. ninie,
    pesanan tu utk aku gak yang kadang2 cam malas jer nak pam..=D. nak nye bile baby minum tak banyak.Aliff prefer pulun direct feeding bila aku balik kerja lah..

    ReplyDelete
  3. mak aiii... bnyk jer stock ko nihhhh.. best plak aku tgk =p...

    ReplyDelete
  4. yani,
    ko pon leh wat stok banyak2.. kene start pam masa pantang lagi okehh..=D. good luck!!

    ReplyDelete