Skip to main content

Online Revolution 2016 : Box of Joy Dari LAZADA!



Assalamualaikum dan hello :)

Tau tak sekarang ni LAZADA tengah buat sale besar-besaran? Online Revolution namanya. Tema tahun ni Brands For All.  Sale Online Revolution ni dah mula dari Mega Sale 11.11 lepas dan akan berakhir dengan Mega Sale juga pada 12.12 nanti. So kaki-kaki online shopping jangan miss sale ni okey :D

Sempena Online Revolution ni, LAZADA ada anjurkan Program Box of Joy dan saya antara yang bertuah menerima hadiah Box of Joy ni dari LAZADA. Yeayy!! Alhamdulillah... Terima kasih LAZADA Malaysia! :D

Ok jom kita tengok apa produk yang ada dalam Box of Joy ni. 

Tadaaaa!!! 


Amacam? Banyak kan?.. Jangan jeles okay :)
Semua produk sumbangan dari jenama-jenama premium dan terkenal tau.  Dan yang paling penting semua produk yang disumbangkan tu memang boleh didapati/dibeli dari LAZADA

So antara produk yang ada dalam Box of Joy ni adalah dari jenama Tefal, Milo, L’oreal Professionnel, Nestle (Nescafe, Just Milk, Maggi, Cerelac dan Lactokid), MamyPoko, SanDisk, voucher dari LAZADA dan FoodPanda.my.

Happy sangat-sangat rasa bila terima Box of Joy ni. Memang sesuai sangatlah dengan namanya tu Box of Joy = Kotak Keriangan hehe.  

Jom kita tengok dekat-dekat sikit satu persatu produknya.


Me and my husband memang coffee lover. So bila nampak produk ni, terus rasa nak cuba. Nescafe White Coffee Rasa Pandan ni sangat berkrim dengan aroma harum dan rasa pandan. Sedap dan wangi. Boleh dihidang panas atau sejuk. Perisa ni limited edition tau.

Air kotak pink (Nestle Just Milk - Full Cream Milk) tu tak sempat ummy keluarkan dari kotak, tengok-tengok Ammar dah minum. Senyap-senyap je tangan tu ambil dari kotak hehe.. Berebut si Zara dengan Ammar. Nasib gak dapat ummynya ni dapat merasa sikit, sedap. Husna pun dapat rasa juga. Husna pun kata sedap . So boleh lah masuk list susu pilihan keluarga hehe..

Tak pernah rasa sebelum ni. Maggi perisa tomyam memang my favourite tapi ni 1st time cuba white tomyam. Rasa pedas dan masam seperti rasa tomyam sebenar tau. Sedap!. Ok, lagi satu masuk list favourite hehe..

Haihh yang ni pun satu lagi yang direbut dek Zara dengan Ammar. Tapi Zara lah yang menang. Dah tu masing-masing dok buat drama merayu minta sikit dari Zara termasuklah ummynya hehe.. Anak-anak suka Nutripuff ni. Rasanya pun sedang elok, tak terlalu manis untuk kanak-kanak, just nice. Dan saiznya yang kecil-kecil comel mengelakkan risiko anak tercekik, but still perlu dipantau ibu bapa ye.

Pouch dan pen sumbangan Lactokid
Ok pouch dan pen ni dah warning anak-anak tak boleh ambil. Khas untuk ummy sahaja 


Beg Ola Bola sumbangan Milo.
Beg ni best tau. Saiznya cukup besar dan materialnya kukuh/sturdy. Beg ni korang akan dapat PERCUMA dengan pembelian set Milo terpilih. Ada free gift lain juga ye.. Silalah jenguk LAZADA sekarang 


Mamypoko Baby Wipes
Haih.. sesuai sangat dapat MamyPoko Baby Wipes ni. Macam meraikan kelahiran baby Ali pula hehe.. Tau-tau aje lah kalau dah namanya ada baby, baby wipes ni memang sentiasa kena ada stok kat rumah dan dibawa ke mana-mana.

MamyPoko ni memang terkenal dengan produk mesra bayi dengan menggunakan bahan yang sangat lembut untuk sesuai untuk kulit bayi yang lembut dan sensitif dan merupakan jenama no.1 pilihan ibu-ibu di Jepun.


Ok ni antara yang menjadi rebutan antara saya dan husband haha!!.. Produk ni memang sangat berguna especially pada orang yang kapasiti storage smartphone nya dok penuh sokmo. Kita boleh pindahkan gambar, fail dari Android ke computer/laptop dengan mudah.  


Banyak gak produk sumbangan L’oreal Professionnel ni. Produk untuk penjagaan/ kecantikan/ penggayaan rambut. Bila guna produk ni rasa macam dapat penggayaan rambut dari salon pula.. So memang best!


Tefal Manual Chopper
Bukak-bukak je Box of Joy ni memang dah tertarik dengan manual chopper ni. Excited nak guna sebab dah pernah ushar gak nak membelinya. Tiba-tiba dapat hadiah pulak. Terima kasih LAZADA hihi.. tak payah nak survey lagi nak beli chopper mana dah . 


Soft toy panda yang comel ni adalah sumbangan dari FoodPanda.my. Bukak je kotak anak-anak dah berebut nak panda tu..

FoodPanda ni merupakan syarikat yang menjalankan perkhidmatan penghantaran makanan dari restoran-restoran terkenal sehingga ke pintu rumah anda. Boleh layari laman web mereka FoodPanda.my untuk dapatkan khidmat mereka.  FoodPanda pun tengah ada offer potongan RM10  dengan pembelian minimum RM40 guna kod voucher IMPANDA sehingga 31 Disember 2016 sahaja. 

-------------------------------

Apapun, jutaan terima kasih buat Nestle, Tefal, Milo, SanDisk, MamyPoko, L’oreal Professionnel, FoodPanda dan tentunya LAZADA Malaysia untuk kotak yang sangat istimewa ini.

Fuhh panjang lebar cerita pasal Box of Joy. Tapi yang paling penting dan pesanan paling utama adalah,  jangan ketinggalan untuk sale besar-besaran Online Revolution LAZADA.  Banyak produk dan jenama yang menawarkan diskaun dan potongan harga sehingga 95%. 

Sale ni dah bermula dari 11.11 sehingga 12.12 sahaja!  Jangan sampai melepas pulak produk-produk idaman hehe.. gigit jari je nanti bila sale Online Revolution tamat.. huhuu..

Bagi pelanggan-pelanggan baru, boleh gunakan kod voucher "20LAPOR25" untuk mendapatkan potongan harga tambahan sebanyak 20% (diskaun maksimum sebanyak RM25). Kod voucher ini sah digunapakai untuk pembelian di LAZADA dalam tempoh 1 November 2016 sehingga 17 Disember 2016 sahaja.

Apa lagi? Cepat-cepat bukak LAZADA sekarang! :D
Segalanya hanya di hujung jari.. Segalanya ada di LAZADA!


Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih besar dan cant…

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …