Tuesday, 22 October 2013

20% diskaun Novel Ramlee Awang Murshid @mphonline



Salam...

Lupa pulak nak post entri ni.. dah terlewat 1 minggu dah.. tapi sempat lagi!
Bagi sesiapa yang minat penulis Ramlee Awang Murshid ni, Mphonline tengah ada promo sampai 31 Oktober 2013.. tapi hanya dengan pembelian online sahaja. Walk-in ke MPH bookstore tak dapat la...



Antara penulis-penulis novel melayu yang saya suka adalah Ramlee Awang Murshid (RAM) ni la.. ada jugak beberapa lagi tapi sebab kekangan waktu nak membaca novel, saya just follow RAM ni aje sekarang ni.. Minat dari jaman U dulu.. start baca buku  beliau novel Tombiruo, Ranggau & Mandatori.. dipinjamkan oleh sahabat saya Siti Zaleha.  Lepas-lepas tu saya beli sendiri pulak.. tapi novel yang 3 tu saya tak beli sebab dah baca hehe.. 

Masa takde anak, dapat gak baca banyak novel lagi.. anak sorang dah kurang sikit, anak 2 lagi kurang.. anak 3 hmmm.. jarang2 kot dapat pegang novel.. buku bacaan saya sekarang ni pun boleh kata 95% non-fiction je.. bab-bab serius aje..  Almaklumlah, kalau dah ngadap novel, mak mertua lalu pun tak perasan kot :). Karang anak nangis pun tak dengar huhu.. maklumlah menghayati.. :) 

Yang ada.. gambar tahun 2011.. dah stop beli dah masa ni.. lama gak rupanya..

Disebabkan promosi ni..akhirnya terbeli jugak novel2 yang dah ter-miss beli sebelum ni.. 
7 buah semuanya... 
tapiii hmmm 7 buah = 7 tahun kot baru habis baca ;)

* ada juga promo untuk buku2 lain... boleh tengok mana yang berkenan. Saya selalu buka web mphonline ni and beli buku2 yang ada diskaun.. memang  berbaloi! 

4 comments:

  1. Thx share info...
    Sy anak 4...blom dapat baca 1 pun novel lg...hahaha....anak 3 dpt abis 2 novel....adoiii...masa mmg x brapa nak ada kan....sabar je lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. memang sabo aje la.. ni anak ketiga pun dah 8 bulan, memang 1 novel pun tak sentuh lagi :)
      terima kasih sudi jenguk sini :)

      Delete
  2. hahaha.. sama la kiter... huhu.. saaya ada 3 bijik RAM yang tak baca lagi.. adoi.. bila nak sempat ntah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun yg mikhail tu belum baca pun hehe.. ade hati gi beli 7 biji lagi.. bila dah bayo rasa nyesal lak tu huhuu.. pasal tak sempat nak baca la tu :(

      Delete