Skip to main content

20% diskaun Novel Ramlee Awang Murshid @mphonline

Salam...

Lupa pulak nak post entri ni.. dah terlewat 1 minggu dah.. tapi sempat lagi!
Bagi sesiapa yang minat penulis Ramlee Awang Murshid ni, Mphonline tengah ada promo sampai 31 Oktober 2013.. tapi hanya dengan pembelian online sahaja. Walk-in ke MPH bookstore tak dapat la...



Antara penulis-penulis novel melayu yang saya suka adalah Ramlee Awang Murshid (RAM) ni la.. ada jugak beberapa lagi tapi sebab kekangan waktu nak membaca novel, saya just follow RAM ni aje sekarang ni.. Minat dari jaman U dulu.. start baca buku  beliau novel Tombiruo, Ranggau & Mandatori.. dipinjamkan oleh sahabat saya Siti Zaleha.  Lepas-lepas tu saya beli sendiri pulak.. tapi novel yang 3 tu saya tak beli sebab dah baca hehe.. 

Masa takde anak, dapat gak baca banyak novel lagi.. anak sorang dah kurang sikit, anak 2 lagi kurang.. anak 3 hmmm.. jarang2 kot dapat pegang novel.. buku bacaan saya sekarang ni pun boleh kata 95% non-fiction je.. bab-bab serius aje..  Almaklumlah, kalau dah ngadap novel, mak mertua lalu pun tak perasan kot :). Karang anak nangis pun tak dengar huhu.. maklumlah menghayati.. :) 

Yang ada.. gambar tahun 2011.. dah stop beli dah masa ni.. lama gak rupanya..

Disebabkan promosi ni..akhirnya terbeli jugak novel2 yang dah ter-miss beli sebelum ni.. 
7 buah semuanya... 
tapiii hmmm 7 buah = 7 tahun kot baru habis baca ;)

* ada juga promo untuk buku2 lain... boleh tengok mana yang berkenan. Saya selalu buka web mphonline ni and beli buku2 yang ada diskaun.. memang  berbaloi! 

Comments

  1. Thx share info...
    Sy anak 4...blom dapat baca 1 pun novel lg...hahaha....anak 3 dpt abis 2 novel....adoiii...masa mmg x brapa nak ada kan....sabar je lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. memang sabo aje la.. ni anak ketiga pun dah 8 bulan, memang 1 novel pun tak sentuh lagi :)
      terima kasih sudi jenguk sini :)

      Delete
  2. hahaha.. sama la kiter... huhu.. saaya ada 3 bijik RAM yang tak baca lagi.. adoi.. bila nak sempat ntah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun yg mikhail tu belum baca pun hehe.. ade hati gi beli 7 biji lagi.. bila dah bayo rasa nyesal lak tu huhuu.. pasal tak sempat nak baca la tu :(

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …