Wednesday, 26 May 2010

Tragedi Depan Rumah



Di suatu pagi yang hening..

Asekla dok dengar bunyi siren.. kalau bukan ambulan, mesti polis.. kalau bukan polis, bomba la kot nyer..

kalau duduk kat rumah especially sabtu dan ahad, selalu sangatla dengar bunyi siren2 ni.. kadang2 ambulan tak henti2 lalu..selang beberapa minit je mesti ada punya lah.. selalu dok terfikir, banyak sangat ke orang sakit ni.. tahan aje la.. dah rumah menghadap federal highway kan.. terima aje la..

pagi tu dengan sengaja jenguk kat tingkap..sesaja..

tengok2 ada kejadian ni..

nampak tak apa yang berlaku?

tak perasan?

kalau gambar ni nampak?


ala-ala nampak yer..

yang ni pulak..


Ya, myvi terbalik eh.. satu roda dah tercabut pun..

tengok la..memang org malaysia ni prihatin kan? especially tukang menebeng tepi jalan yg jadi penonton tu lah.. buat sesak jalan ajer..

aku pun taktau al-kisahnya apa.. tengok2 dah keadaan camtu.. rasanya takde kemalangan jiwa sebab takde ambulan kat situ.. and semua pun tak nampak cemas. yang pasti guard rail tu menyelamatkan mangsa dari terbabas ke arah bertentangan yg mungkin aje akan meragut nyawa nya.. of course dgn izin Allah..(teringat treler yg terbabas langgar kancil dgn ngan PPUM tuh..tragik kan..)..

So bertambah la kerja JKR kene ganti guard rail tu haha!!

4 comments:

  1. uishhhh...dasatnyaaa...mcm mana la keta myvi tu leh terbalik kan..

    ReplyDelete
  2. ye btul..mmg yang eksiden nye jalan lain arah,yg jem arah lg satu..

    1 malaysia la katerkan..semangat keprihatinan tu menebal.hehe.

    ReplyDelete
  3. ayu: entahla kan.. mujur semua selamat..

    ashra: ya!! kita 1 malaysia!!

    ReplyDelete
  4. rakyat mesia kan prihatin.. ahaks!

    ReplyDelete