Skip to main content

Cinderella's Stepsister & Happiness in the Wind

Salam..

Cinderella's Stepsister & Happiness in the Wind

Sekarang ni aku ralit gak lah layan 2 drama ni. Dua-dua pun drama korea.. Channel 303 - KBS World (Astro). Lagipun time lain aku tak berpeluang pun nak tengok tv, but utk yg 2 ni memang org lain takleh kacau ye..

even husna pun takleh tengok kartun.. nanti ummy die cakap, "kartun hari ni dah habis..besok baru ade" hahaha!!..

Bawah ni sinopsis dari koreandrama


Title: 신데렐라 언니 / Cinderella Unni / Cinderella’s Sister

Also known as: Cinderella’s Like in Fate / Cinderella’s Stepsister
Chinese Title : 灰姑娘姐姐
Genre: Romance, melodrama
Episodes: 20Broadcast network: KBS2
Broadcast period: 2010-Mar-31 to 2010-June-03
Air time: Wednesday & Thursday 21:55

Synopsis

A modern day adaptation of Cinderella with a twist as our Cinderella, Goo Hyo Sun, plots revenge against her evil stepsister (Moon Geun Young) for years of pain and suffering.

Cast

Moon Geun Young as Eun Jo
Seo Woo as Goo Hyo Sun
Chun Jung Myung
Taecyeon as Jung Woo
Lee Mi Sook
Kim Gab Soo
Kang Sung Jin

Production Credits

Director: Kim Young Jo (김영조)
Scriptwriter: Kim Kyu Wan


Title: 바람 불어 좋은날 / Happiness in the Wind
Chinese Title : 风吹好日子
Also known as: Windy But Pleasant Day, A Good Day For The Wind To Blow
Genre: Romance, family
Episodes: 100+
Broadcast network: KBS1
Broadcast period: 2010-Feb-01
Air time: Monday to Friday 20:25

Synopsis

Kwon Oh Bok (Kim So Eun) is a a 19-year-old young woman/orphan who refuses to give up her dream of becoming a top illustrator. Because she grew up poor (and is still struggling), she is extremely frugal, and maintains an optimistic outlook on things. Kwon Oh Bok has nothing that she can call her own in her life-time, not even the little room that she stays in. However, her hot temper will flares whenever she witness any injustice.

Cast

Kim So Eun as Kwon Oh Bok
Jung Seung Ho as Kwon Yi Moon (Oh Bok’s father)

Jang family

Na Moon Hee as Na Kkeut Soon (grandmother)
Kang In Duk as Jang Jung Nam (father)
Yoon Mi Ra as Yoon Sun Hee (mother)
Jin Yi Han as Jang Dae Han
Seo Hyo Rim as Jang Man Se
Lee Hyun Jin as Jang Min Guk
?? as Jang Dok Rip (Dae Han’s son)

Kang family

Kim Sung Hwan as Kang In Soo (father)
Nah Young Hee as Cha Yeon Shil (mother)
Kang Ji Sub as Kang Sang Jun

Lee family

Kim Mi Sook as Lee Kang Hee
Kwon Oh Hyun (권오현) as Seo Dong Shik (brother-in-law)
Ahn Hye Kyung as Kim Nam Suk (Dong Shik’s wife)
?? as Seo Hyo Ri (Dong Shik’s daughter)

Other people

Lee Sung Min as Choi Mi Ran (Jang Dok Rip’s biological mother)
Kang Eun Tak (강은탁) as Han Ki Chul (Oh Bok’s friend)
Jung Da Young as Han Sol Ji

Production Credits

Producer: Lee Duk Gun
Scriptwriter: Lee Duk Jae

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dua-dua drama ni plot cerita berlainan.. kalau Cinderella's Stepsister tu banyak main emosi gak la..

kalau Happiness in The Wind ni berkisar cerita famili, comel2 gitu..

Paling takleh miss is Cinderella's Stepsister.. kalau yg Happiness in The Wind tu takpelah kalau ter miss mana2 episod/part ke..

Cinderella's Stepsister bersiaran hari Rabu & Khamis sahaja jam 9.00mlm sampai kol 10.00mlm.. camtula.. but kdg2 tengok lambat gak start nye..

Kalau drama Happiness in The Wind tu hari Isnin sampai Jumaat kol 7.25mlm sampai kol 8.00mlm.

Nape aku suka layan drama korea?..entah ehh.. sebab hero die hensem kott.. =D

Comments

  1. hero dorg x ensem la liza..
    tapi sweet, memang cinta matila kat awek masing2

    ReplyDelete
  2. najmah: tak ensem ehh =D.. not bad jugak la.. huhu teringat hero cerita All About Eve, Jang Dong Gun tu.. cair..huhu..
    najmah, ingat tak korg (bdk kayak) ade ajak gi Genting tapi aku takmo gi sbb nak tengok final episod cerita ni ler.. haha.. teruk betull. sampai kesudah aku tak pernah gi genting hehe

    ReplyDelete
  3. kureyo...hanguk namja chuahaeyo...hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …