Wednesday, 5 May 2010

Aliff Rayyan : 7 bulan daaa...



Aku ber pot-pet lagi...(dah macam takde keje puler yer..=D)..

:: Aliff Rayyan ::

Semalam 4 Mei 2010, Aliff Rayyan kesayanganku itu telah berusia 7 bulan.

Perkembangan Aliff Rayyan sehingga semalam ;

1) berat terkini (ditimbang pd 25 April 2010) = 8.6kg

2) gigi bawah dah tumbuh 2 batang, maka semua barang yg dapat dicapai akan digigit sekuat hati..(termasuk ummy huhu..)


3) sign susu/nenen (genggam gamit) yg diajar tu semakin difahami & dipraktiskan. kalau kita wat sign tu, Aliff akan excited giler2 sbb nak susu =D. Aliff jugak pernah wat sign tu masa ayah jaga die kat umah nenek (masa tu ummy stuck dlm jam giler & sampai umah dekat kol 8mlm). EBM dah abis & Aliff lapar. So, bile ayah tengok Aliff tak henti2 wat sign "nak susu" tu, terus ayah balik umah utk amek extra EBM. Thanks Ayah.

4) sebelum ni asek mengundur, semalam tengok dah mara ke depan pulak. ada gaya ala-ala nak menyusur, ada gak macam nak merangkak, pastu tersembam..

5) disebabkan belum merangkak (atau seangkatannya)..kalau die nak bergerak, Aliff akan menggolekkan dirinya sampaila ditempat yg dituju.

6) kalau die malu (cth: org tak dikenali agah2 die), Aliff akan menundukkan muka die sampai macam posisi ruku' pulak. Jenuh nak tegakkan badan die balik =D

7) dah mula fully berCD (cloth diaper) bermula Sabtu lepas 1 Mei 2010. Aliff kata dia nak sama2 tolong menjaga bumi kita =D.

8) dah makan puri pisang, puri pear, puri epal, puri brokoli, puri carrot, wild rice, puri keledek.

9) Sangat lasak waktu tidur. Bergolek sana sini. Kalau stuck kat mane2 takleh golek lagi, die nangis.

10) suka explore bende.. boleh capai bende2 yg dia berminat

...
Ummy sayang Aliff
Ayah sayang Aliff
Kakak sayang Aliff
Semua sayang Aliff
...

3 comments:

  1. alaaa, comelnye ALiff. geramnye tgk pipi die yang bam-bam ituu..

    ReplyDelete
  2. Aunty Yani pon sayang Alif gak =p..
    sker weyh tgk anak ko nih..
    gebu sungguhh...
    kejap je dh 7bln kn..

    ReplyDelete
  3. ninie: pipi bambam tu turun temurun hehe..

    yani: tenkiu aunty yani (jawab aliff =D).. ya sekejap aje dah 7bulan huhu..

    ReplyDelete