Skip to main content

Anugerah Kualiti Pejabat Terbaik


syukur.. syukur.. syukur..
akhirnya dah selesai lawatan panel2 penilai untuk Anugerah Kualiti Pejabat Terbaik 2010 petang semalam..

bak kata nozie..macam mak pengantin jadinya..
memang macam pengantin yang kene buat semua kerja dari sekecik2 kerja sampai sebesar2 kerja..

benda ni memang banyak makan masa, tenaga dan paling penting kesabaran aku nak mengadap kerenah bos2 dari kecik sampai Dato' Pengarah..

Dari cari dokumen sokongan, kerja2 fotostat, buat report 3 salinan + 3lagi utk aku nyer cwgn, binding semua yg dekat seinci tebal setiap satu, ambil gambar untuk report, edit gambar, jumpa timb pgrh utk sign, hantar report byhand, prepare presentation slide, jumpa pengarah untuk approval, buat setting untuk presentation kat bilik meeting, kene pulak edit slide sbb MS office version lain2..order makanan/minuman, susun makanan/minuman setiap seorang, kemas balik bilik meeting, dan segala kerja 5S kat unit aku... takde ke orang tolong? sikit2 ajer adela..95% kerja aku buat sorang..lain2 just tanya, dah settle ke? dah pergi ke? dah siap ke? ni salah tu salah..edit balik..bla bla bla..tu ajer..chett!!

Btw, aku nak ucapkan terima kasih untuk semua kawan2 yang berkerjasama nak pastikan pejabat dalam keadaan yang terbaik.. terutamanya pada member2 aras 10 dan juga utk member2 UKG yg sudi dengar bebelan2 aku soh upgrade+make up office diorg =D. Untuk unit2 lain pun, terima kasih atas effort korang.. aku tak join masa panel2 round semua unit.. pasal habis taklimat kol 3.15pm, dgn belum solat zuhur & pam lagi.. biar org lain yang pergi lah..yang aku dengar, satu unit kene tegur ngan Dato' Pengarah sbb agak hampeh haha..

Dan paling best sebab tracker board yang aku buat jadi pujaan ramai hahaha!! ops, bukanlah aku buat seorang, dengan baaanyak bantuan membe KPI gak, si Wan dan idea2 penambahbaikan dari Akmal.

Di akhir hari, memang aku penat giler..

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …