Friday, 2 October 2009

Sakit nak bersalin ke?



Salam...
Lama tak menjenguk sini.. tak sempat pulak. Raye pun dah berlalu.. dan yang pasti aku masih dapat pulun ketupat rendang mase raye.. baik betul baby ummy sebab bagi ummy makan sedap2 dulu..

Minggu ni ade tragedi sket.. hehe..saspens..
Isnin cam biase la gi keje.. rase cam lame tak drive.. yelah seminggu cuti kan, ade driver tetap (en.suami lah).. hari berlalu cam biase sampailah after lunch.. dalam kol 2 lebih tu sakit kat seluruh abdomen tak hengat.. sakit giler.. duduk sakit, diri sakit, jalan sakit..siap turun naik tangga nak hilangkan sakit tapi tak jadi gak.. membe dah soh balik je gi klinik sebab takut sakit nak bersalin jer.. haru pulak kalau terberanak kat opis ni kehkeh.. disebabkan sakit tak surut2..kol 3 lebih decided nak balik.. ingat nak drive sendiri slow2 tapi bos tak bagi.. bos ngan kwn2 try call driver2 bahagian kitorang but semua takde. kebetulan ade org cwgn jalan kat opis, die dapat carik sorg driver untuk hantar aku balik umah.. hihi.. malu ler pulak..
neway thanks to en.yusof sebab tolong hantar balik. en.suami take over untuk antar ke klinik dari umah mak sebab opis die dah dekat situ pun.. kereta ku yang kecil tu tinggal kat opis la.. en.suami gi amek ngan kawan die pas ofis hour.

dah wat check-up takde tanda2 nak beranak pun that day.. jalan pun tak bukak lagi.. but kene gak tahan kat wad in case betul2 terberanak pulak pas tu.. maklumlah 1st baby pun terberanak awal, 35wks jer.. so standby gak lah.. sama cam masa Husna, aku kene amek 2 injection untuk kuatkan baby's lung every 12hours, sekali kol 6pm and the next one 6am. Ingatkan pastu dah boleh cabut dah.. memang aku tak berapa gemor dok wad ni..seksanyer.. tup tup kol 8am lebih, nurse bgtau aku kene puase, takleh makan/minum air sebab diorg nak amek darah untuk check kencing manis kol 1pm.. pulak dah.. diorg bg breakfast kol 6.30am tu pastu kene berlapar sampai kol 1 pulak.. aiyoo.. haus giler aku.. so kol 1pm nurse datang ambil sampel urine & darah. then kol 2pm dan 3pm ambil lagi sampel.. 3.30pm baru dapat makan.. cam kebuluran pulak haha..

mase kol 1pm tu ade tragedi pulak.. kuar2 toilet ntah camne aku leh tergelincir pulak depan pintu toilet tu.. sempat gak tahan sebelah tangan nak elakkan jatuh terduduk terhentak tapi terhentak gak sebelah kanan.. yang tak dapat diselamatkan ialah kepala aku, memang hentam habis kat dinding.. sakit giler.. sampai hari ni masih sakit lagi kepala tu.. aku tak bgtau nurse pun.. yang pasti pastu aku rase bengong sket.. banyak bende aku terlupe contohnya nak mintak surat mc ngan ubat.. kesan kes tu, aku susah nak tido sebab sakit pinggang teramat sangat (maybe sebab jatuh terduduk tu). setiap jam aku terjaga sebab sakit.. aku harap2 kesakitan ni tak kekal sampai bile2.. aku terima sebagai dugaan preggy kali ni.. mudah-mudahan mase bersalin dipermudahkan Allah.. amiinn..

No comments:

Post a Comment