Monday, 6 December 2010

On Monday, December 06, 2010 by Norliza Othman in    14 comments
A few weeks back ade membe berminat dengan breadmaker Elba. Actually saya tak pernah nampak pun BM Elba ni. Tapi lepas balik SGM last week (nanti saya buat entri pasal SGM ni), gi pyramid. Then masa jalan2 kat jusco pyramid, ternampak BM ELba ni.

Bile tengok2..

hehhhhhhh!!!!

nah korang tengok le sendiri...


ni ler BM Elba..


ni BM Tesco saya lak...


oraittttt!!

dok belek2, memang sejibikk lah BM Elba ni ngan BM Tesco yang saya ada tu.. cuma ade label "Elba" tu.. maybe diorg re-branding je bende alah ni..

but ade banyak beza dari faktor harga. my BM Tesco la ni harganya rm249 (kalau masih tak tukar la..) tapi saya beli rm229 sbb ade promotion and BM Elba harga jusco rm398 but mase tu ade sale jadi rm299.

so? mana satu pilihan anda?? =D


14 comments:

  1. liza, mmg macam tu liza..
    barang2 tesco ni kadang2 tu bukannya tak berkualiti pun sbb diaorg akan re-brand balik..
    hehe..so, kita kena survey2 selalu..

    btw, tertunggu2 gak la entry sgm tu..hehe

    ReplyDelete
  2. erkk mmg nak cari BM..sib baik baca entry Liza ni...TQ liza hehehe

    ReplyDelete
  3. huihh..aku br tau.not bad gak brg tesco ek.beza btul harga,padahal sebijik!

    aku mmg tak pernah gi tesco..sbb umah da dua kali ni,dekat dgn giantttttt je manjang.nti kalu aku nk beli BM ni,aku gi tesco la..tatau ada lg tak.huhu.sbb aku nak beli pun tah bile gaknye..

    ReplyDelete
  4. lorr...
    sebijik....
    pd aku, kalu beli biar menang memakai..
    beli yg ada brand, kalu simpan dlm kotak pon xguna gak kn...
    lg pon tujuan die sama je, buat roti.. sama mcm kete wira vs honda... performance berbeza tp satu tujuan gak kn...

    ReplyDelete
  5. yani setuju pndpt ko...heheheh bile la dpt membeli ni....

    ReplyDelete
  6. huu senang ke pakai ni kak? nadh cam nak beli mixer tapi skg da pening antara mixer n BM ni. huu

    ReplyDelete
  7. nadh:
    senang sangat guna BM ni. cuma die bukan utk industrial lah. ada limit brp gram tepung. utk makan sendiri boleh je

    ReplyDelete
  8. oo camtu. kak maceh ae gtau nadh. ehehe. cheQ tatau. :D maceh terangkan ye

    ReplyDelete
  9. tkasih....baru mengoogle nak cari BM mana nk beli....konon nk chk harga dulu

    ReplyDelete
  10. Hi Liza, i am thinking to buy Tesco brand bread maker but wonder it is lasting or not? How's your machine and how many time have you been using so far?

    ReplyDelete
  11. Hi Liza, i am thinking to buy a Tesco brand bread maker and wonder it is last longer or not? How's your machine now and how many time you have been using for bread making?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi celyn,
      i bought mine in 2010. it's almost 3 years now and the breadmaker still ok and functioning well. i never tried using it everyday (the most i think was 3 times a week). but i don't think there would be any problem to have a fresh new bread everyday for breakfast :). btw, you can always send it back to tesco if it needs repair etc.. thank you for stopping by :D

      Delete
    2. oh btw, tesco is having promotion right now until 6 november 2013. the price is only rm199 now :)

      Delete
  12. AS salam liza,salam dr Sabah terima kasih atas infonya kebetulan husband outstation di Kl lps baca entri u terus minta beli hehehe lg pun kat kk brand Elba fm 499 mahal ooo bagus beli murah yg penting kegunaannya sama betul tah ok pjg pulak heheheh tq

    ReplyDelete