Friday, 3 March 2017

Farewell CSFJ Tingkat 10



Assalamualaikum and hello :D

Majlis celebrate kawan-kawan berpindah just tingkat 10 je hehe.. Ramai yang keluar dari CSFJ ni. Bhgn Prestasi je 3 orang keluar. Dari tingkat 10 je 6 orang kot. 


Apapun terima kasih kepada kawan-kawan di tingkat 10 yang havoc masing-masing. Boleh tahan rapat juga masing-masing kat sini walaupun ada banyak Bahagian berbeza.  Ok je lepak lunch kat pantri sama-sama tak kira bos and anak  buah. ok je..

Mohon maaf juga kiranya sepanjang almost 8 tahun kat sini banyak terkasar bahasa/ perbuatan. Maklumlah kalau lama sangat dah macam otai kan.. tu patutlah keluar cepat-cepat sikit hehe..

beratur nak pavlova hehe
Semoga ukhuwah terus terjalin, semoga korang semua terus maju dan bahagia kat CSFJ hehe...

Terima kasih untuk farewell gift : telekung. InsyaAllah akan digunakan sebaiknya. Moga pahala dapat sampai pada korang yang menyumbang :D

TERIMA KASIH

Tuesday, 28 February 2017

Rezeki 2017, Kontrak Baru, Cawangan Baru



Assalamualaikum dan hello :)

Lama tak bersiaran. tak bersiaran sokmo sekarang ni hehe..

Alhamdulillah..
1 Februari lepas bermula lantikan kontrak terma baru, Contract of Service (COS). Kontrak juga bukan permanent pun tapi insyaAllah lebih baik daripada kontrak sebelum ni Contract For Service (CFS).  Dah lama dengan setianya stay kat CSFJ sebagai CFS. Almost 8 tahun since 2009. Dah 3 pengarah yang terajui CSFJ dah ramai staf yang keluar masuk tapi gitulah norliza, still kat situ huhu...
So 3 CFS terakhir CSFJ semua dah keluar dari CSFJ. Me, kak siti and farah. 


Tapi sampai sekarang still bergelut part urusan gaji lah pulak.. hmm... mudah-mudahan dilancarkan semua urusan. Kitorang ni pujuk hati untuk bersabar aje lah.. sabar.. sabar... sabar... 

Sekarang dah tukar ke cawangan lain.. CKIP. Tapi dengan pengarah yang sama di CSFJ dari 2009 - 2013, dulu hehe... seronok kerja bawah Dato' H sebab semua keputusan jelas, meeting punctual tak meleret-leret.. senang sikit lah nak buat minit. Tapi tang bila tiba2 PA call kata Dato' H nak jumpa, memang kecut perut jugak lah.. Kena well prepared bila jumpa dia.. gitulah... moga dipermudahkan...


Skop kerja almost 100% serupa dengan skop kerja kat CSFJ - non-technical/ administrative things. Nak memilih tak dapat sebab takde tempat lain yang kosong. Redha aje lah.. Lillahi ta'ala aje.. insyaAllah dipermudahkan...

Ok still banyak nak belajar, dan masih banyak yang perlu dikenali.. Moga tak lari dari prinsip.. insyaAllah...

Okeh! Jom bekerja! :D

Tuesday, 17 January 2017

Our Homemade Takoyaki ~ HaruHaru Takoyaki



Assalamualaikum dan hello ;D

Lama tak bersiaran. Dah mula bekerja lepas cuti bersalin bermula 3 Januari lepas. Sama macam anak-anak masuk sekolah pulak :)

Ok kali ni just nak war-warkan pada semua, kami dah mula bisnes takoyaki homemade atas nama HaruHaru Takoyaki. Takoyaki homemade, sos pun special homemade. 


HOMEMADE TAKOYAKI
Since 2014 mula buat takoyaki. Selama 2 tahun ni biasa2 buat takoyaki just untuk makan-makan famili dan majlis2 famili. Dalam pada tu ada juga request order dari rakan-rakan kami yang dah pernah rasa. Most of them memang dah jadi regular customer dah sekarang ni. Siap ada juga yang order nak bawak balik untuk kenduri kat kampung. Dah 'jejak' juga la takoyaki kami kat Kuantan dan Cherating :D



TAKOYAKI DELIVERY & SELF PICKUP 
Delivery dan self-pickup pun ada ye. Buat masa ni kita buat delivery/ pick up pada hari Sabtu dan Ahad je. Tapi if ada special request, weekdays pun insyaAllah boleh. Kena request dulu lah ye hehe.. 


Delivery cover sekitar Bandar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam, KL, Putrajaya, Cyberjaya dan kawasan sekitarnya.  FREE delivery untuk 100pcs takoyaki balls ke atas okey. So kalau nak buat makan-makan, kenduri ada takoyaki just Whatsapp je kami untuk order. Kita pun ada plan buat gerai 'live' kat kenduri2 ke.. so boleh golek-golek takoyaki secara 'live' kat majlis korang :D.  Apa2 boleh Whatsapp untuk pertanyaan.

FILLING MENU, PACKAGING
Buat masa ni filling yang ada adalah crabmeat, hotdog/sosej, udang dan sotong. InsyaAllah akan datang HaruHaru Takoyaki akan explore fillings dan sos yang berbeza pulak :)
HaruHaru Takoyaki datang dalam 3 jenis pek berbeza (5biji = RM5, 10biji = RM10 & 25biji = RM25). 


 FB PAGE & INSTAGRAM
Jemput 'follow' dan 'like' our FB Page & Instagram "HaruHaru Takoyaki" okey.


Sekian, wassalam... :D