Skip to main content

Yeayyy!! Philips Pressure Cooker in the house :D

Assalamualaikum dan hello ;D

Hehe.. baru aje tulis entry mengidam nak beli Philips Pressure Cooker ni.. Tup tup dah pun sampai rumah. Dah guna 3 hari dah pun untuk masak 3 kali dinner. :D


Sejak mengidam nak beli tu hari-hari kejap-kejap tengok website nak tengok harga kot-kot tiba-tiba ada offer menarik. Tengok website Lazada, 11street, Gemfive, Blipmy.  Dalam sejarah yang orang-orang dok pernah beli ni kat Lazada paling rendah pernah offer RM259. Kedua rendah RM299. And so on.. biasa-biasa offer pun RM349 untuk model warna bronze HD2139 ni. 

So dengan tak semena-mena, Jumaat lepas petang dalam pukul 4 lebih jugak la gatal tangan bukak Lazada. Tengok-tengok ada offer RM299. Terus tak keruan, nak beli ke tak. Nak tunggu RM259 ke tak.. Aihh memang terasa kalut hati tu, berbelah bagi. Karang dok tunggu lagi melepassss... So klik je beli. Try nak guna voucher, tak boleh! sebab produk kategori Best Seller. Tak boleh guna baucer.. Caitt.. Ada delivery caj jugak. Tapi kira-kira masih murah. Dengan kos delivery total harga RM312.20. 


Lepas je klik checkout, cash on delivery, terus tup tup harga jadi RM319. Bukak balik Lazada harga dah jadi RM349 dah... fuhhhhh legaaaa... sempat grab offer walau dalam kekalutan hihi... Hari Isnin pressure cooker idaman pun dah sampai rumah :D.

Asalnya ingat nak terjah warehouse sale Philips kat PJ yang mula esok. Kot lah kan harga Philips Pressure Cooker ni murah ke dari wabsite yang ada. Tapi ada yang bagitau warehouse sale Philips ni takde offer sangat pun untuk produk yang banyak permintaan ni. Tu yang berbelah bagi nak beli ke tak. Tapi memang tak tahan lah weh bila dah join FB group pengguna-pengguna Philips Pressure Cooker ni dok post gambar-gambar makanan yang mudah dan 'menggiurkan' hehe...

update :  
Dah pergi Philips Warehouse Sale (2 September lepas). Memang tak ada pun pressure cooker HD2139 yang konon2 tunjuk dalam gambar bawah ni (model yang saya dah beli tu). Salesperson tu kata periuk model tu takde stok. Just ada model HD2178 (silver 6l) dan jenis 5l punya. Harga pun lebih mahal berbanding Lazada... erkkk....

Oklah lain kali saya tunjuk apa ada dalam set Philips Pressure Cooker ni dan later maybe share resipi-resipi yang saya guna. Sekarang ni dok pening pulak nak masak apa haha...  

Buat masa ni saya dah masak sup ayam, nasi ayam all-in-one-pot, nasi briyani ayam dan kurma telur. Amacam?? hehe...

Notakaki:
PHILIPS pressure cooker ni boleh beli dari website Lazada. Mudah dan kalau ada rezeki offer bagus dapat harga terlajak best! Rajin-rajin la tengok link tu eh

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih besar dan cant…

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …