Thursday, 1 September 2016

Yeayyy!! Philips Pressure Cooker in the house :D



Assalamualaikum dan hello ;D

Hehe.. baru aje tulis entry mengidam nak beli Philips Pressure Cooker ni.. Tup tup dah pun sampai rumah. Dah guna 3 hari dah pun untuk masak 3 kali dinner. :D


Sejak mengidam nak beli tu hari-hari kejap-kejap tengok website nak tengok harga kot-kot tiba-tiba ada offer menarik. Tengok website Lazada, 11street, Gemfive, Blipmy.  Dalam sejarah yang orang-orang dok pernah beli ni kat Lazada paling rendah pernah offer RM259. Kedua rendah RM299. And so on.. biasa-biasa offer pun RM349 untuk model warna bronze HD2139 ni. 

So dengan tak semena-mena, Jumaat lepas petang dalam pukul 4 lebih jugak la gatal tangan bukak Lazada. Tengok-tengok ada offer RM299. Terus tak keruan, nak beli ke tak. Nak tunggu RM259 ke tak.. Aihh memang terasa kalut hati tu, berbelah bagi. Karang dok tunggu lagi melepassss... So klik je beli. Try nak guna voucher, tak boleh! sebab produk kategori Best Seller. Tak boleh guna baucer.. Caitt.. Ada delivery caj jugak. Tapi kira-kira masih murah. Dengan kos delivery total harga RM312.20. 


Lepas je klik checkout, cash on delivery, terus tup tup harga jadi RM319. Bukak balik Lazada harga dah jadi RM349 dah... fuhhhhh legaaaa... sempat grab offer walau dalam kekalutan hihi... Hari Isnin pressure cooker idaman pun dah sampai rumah :D.

Asalnya ingat nak terjah warehouse sale Philips kat PJ yang mula esok. Kot lah kan harga Philips Pressure Cooker ni murah ke dari wabsite yang ada. Tapi ada yang bagitau warehouse sale Philips ni takde offer sangat pun untuk produk yang banyak permintaan ni. Tu yang berbelah bagi nak beli ke tak. Tapi memang tak tahan lah weh bila dah join FB group pengguna-pengguna Philips Pressure Cooker ni dok post gambar-gambar makanan yang mudah dan 'menggiurkan' hehe...

update :  
Dah pergi Philips Warehouse Sale (2 September lepas). Memang tak ada pun pressure cooker HD2139 yang konon2 tunjuk dalam gambar bawah ni (model yang saya dah beli tu). Salesperson tu kata periuk model tu takde stok. Just ada model HD2178 (silver 6l) dan jenis 5l punya. Harga pun lebih mahal berbanding Lazada... erkkk....

Oklah lain kali saya tunjuk apa ada dalam set Philips Pressure Cooker ni dan later maybe share resipi-resipi yang saya guna. Sekarang ni dok pening pulak nak masak apa haha...  

Buat masa ni saya dah masak sup ayam, nasi ayam all-in-one-pot, nasi briyani ayam dan kurma telur. Amacam?? hehe...

Notakaki:
PHILIPS pressure cooker ni boleh beli dari website Lazada. Mudah dan kalau ada rezeki offer bagus dapat harga terlajak best! Rajin-rajin la tengok link tu eh

No comments:

Post a Comment