Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2015

Dekorasi Kek Jimat Kos Cara Aliff, Husna, Ammar :D

Assalamualaikum dan hello :)


Actually dah agak lama dah cerita kek ni. Masa sebelum cuti sekolah lagi. Adhoc masa tu bila tiba-tiba Aliff kena bawa kek untuk sambutan hari lahir pelajar yang lahir bulan Oktober. Entah apa yang tak sempat masa tu. 
Aliff nak suruh ummynya buatkan kek. Taknak yang beli siap. Aliff ni agak cerewet jugak. Kalau dah tekad nak macam tu, memang susah nak tukar pilihan dia tu. Kadang-kadang boleh hangin juga la dok asyik nak ikut fi'il dia tu.
Entah macam mana terfikir idea nak beli kek kosong dan decorate sendiri. Tapi banyak juga alat deco kek tak dibawa ke Sunway. End up cari cara deko yang tak payah guna deco tools je. Simple. Just ganache coklat dan tabur-tabur hiasan.
Dan yang penting, Aliff setuju dengan idea ni hihi.. Ummy just prepare ganache coklat sebab nak panaskan coklat dan whipping cream. Then curah atas kek. Susun biskut bentuk huruf tu atas kek, lepas tu serahkan pada Aliff, Husna dan Ammar untuk selesaikan semuanya.
Kalau ikutkan style …