Skip to main content

Grand Ihtifal Little Caliphs Bandar Sunway 2015

Assalamualaikum wbt dan hello :)

Sabtu lepas berlangsungnya majlis konvo atau Grand Ihtifal bagi tadika Aliff, Little Caliphs Bandar Sunway. Bergabung dengan Little Caliphs Taman Medan. Majlis berlangsung di Auditorium Angkasa, SS6, Kelana Jaya.

Tahun ni tahun akhir bagi Aliff sebagai murid tadika. Tahun depan dah mula melangkah ke Darjah 1. Uhh sudah besar panjang anak bujangku sorang ni. So majlis kali ni meraikan semua student 6 tahun yang habis tempoh tadika mereka.

Sesi untuk 6 tahun ni bermula 5 petang. Sesi pagi dikhaskan untuk majlis pelajar umur 4 & 5 tahun sahaja. Ok juga tu. Kiranya memang fokus pada mereka je. Even semua persembahan pun hanya murid 6 tahun sahaja yang buat. Tahniah buat principal, guru-guru dan anak-anak yang menjayakan majis kali ini. Alhamdulillah semua berjalan lancar..



choral speaking Little Caliphs Taman Medan
sesi forum LC Bandar Sunway


Tarian LC Taman Medan
Majlis kali ini saya dapat lihat usaha yang hebat dari guru-guru dan pengurusan Little Caliphs Bandar Sunway & Taman Medan. Lokasi pun memang selesa, hiasan yang ceria dan menarik dan montaj, tayangan video yang memang hebat lah pada saya. Tahniah kepada mereka.

persembahan Aliff


tercari-cari Aliff mana kami duduk. Dah nampak, tersenyum lebar dia :)

Aliff buat 2 persembahan. Choral Speaking dan tarian lagu Intifada'. Bersemangat Aliff. Boleh nampak sisi lain dalam diri Aliff berbanding bila dia di rumah. Kalau kat rumah tu bila cerita persiapan Ihtifalnya memang bersungguh-sungguh, bersemangat. Berlatih hari-hari choral speaking.



Terima kasih tak terhingga kepada guru-guru yang pernah mengajar Aliff di Little Caliphs dari umur 5 tahun.  Antaranya Teacher Ila, Teacher Kazi, Teacher Ani, Teacher Sya, Teacher Mariam. Maaf nama guru pun dah tak ingat semuanya. Segala sumbangan dan perhatian cikgu-cikgu amat saya hargai. Tak terbalas dengan apa pun. Hanya ucapan terima kasih dan doa semoga Allah membalasnya dengan sebanyak-banyak kebaikan di dunia dan akhirat.. InsyaAllah..

bersama Rafiq, jiran kami
witk kakak dan ammar. zara dah tidur time ni
tahniah Aliff.. semoga berjaya bahagia dunia akhirat

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …