Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Idea Dekorasi Laman Rumah

Assalamualaikum & hello :)
Saya tengah dalam proses delete gambar-gambar yang ada dalam external harddisk. Tapi dilema sebab kebanyakannya macam berguna juga lagi. So ingat nak simpan dalam blog ni lah.. Senang nak cari balik. Dan orang lain pun mungkin dapat manfaat juga. :D














Wassalam..
:)

21 Formula Hidup Luar Biasa : Sedekah

Assalamualaikum dan salam jumaat :)
Short entry. Just a picture. Picture says a thousand words kan? :)


Saya bercadang nak kompilasikan kata-kata yang menyentuh hati saya dalam perjalanan saya membaca buku 21 Formula Hidup Luar Biasa yang merupakan sebahagian besar intipati yang diajar dalam program IMKK Dr. Azizan Osman. InsyaAllah..
Ia memberi inspirasi kepada saya. Dan moga ia memberi inspirasi kepada anda semua juga :)
Wassalam..

Cara Nak Guna Applikasi Telegram di Komputer/ Laptop (Telegram Web)

Assalamualaikum dan hello :)

Pernah guna Telegram Messenger?
Selain Whatsapp, saya memang guna Telegram Messenger ni. Empayar MFMS memang gunakan Telegram sebagai platform untuk komunikasi/ perbincangan bersama berkaitan bisnes dan lain-lain. 
Program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang saya join dulu pun gunakan Telegram sebagai medium perantara. Antara kebaikannya sebab boleh memuatkan lebih ramai ahli kumpulan (berbanding Whatsapp) iaitu 200 orang.
Ok, untuk kali ni saya nak share macam mana nak gunakan aplikasi Telegram ni di Desktop PC/ Komputer/ laptop. Korang mesti dah tau guna Whatsapp Web kan.. (ke taktau? Kalau taktau, next post saya share ok :)). Siapa yang dah pernah guna Whatsapp Web mesti dah tau kesenangannya untuk menaip masa chatting tu..  kalau guna phone, memang terkedek-kedek sikit menaip. Asyik silap ejaan pulak tu..hihii
Actually sebelum-sebelum ni saya just guna Telegram for Desktop. Ni kena download software dulu dan install kat PC. Tapi yang saya kurang suka se…