Skip to main content

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Assalamualaikum dan hello :)

Meh kita nyanyi sikit..

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ku bambam sekarang sudah selim (sikit)
Dulu dulu dulu ku stress sentiasa
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku mahu kurus dan sihat
Seluar baju semua sudah sendat
Bersyukurlah pada Yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukku semua


Hihihi..

Ok just nak share gambar di hari pertama saya join Now Everyone Can Kurus Batch 1 digandingkan dengan gambar terkini.

Baju sama.
Tudung sama.
Seluar sama.

Saiz aje lain sikit.
Dari XL kurang sikit jadi M.

Boleh la kan.
;D

Beza, memang berbeza.
Betul ke betul?
Hihihi..

Syukur Alhamdulillah...
Memang lumayan hasil join program NECK.


Dapat kurus dan sihat. Tak perlu pergi gym. Tak perlu berlapar sebab dalam program kami diwajibkan makan 5 kali sehari. Boleh makan nasi. 

Terima kasih program Now Everyone Can Kurus
Terima kasih founder program Master MariaFirdaus
Terima kasih Coach Abang Ketaq
Terima kasih kawan-kawan dan krew NECK Batch 1
Terima kasih Allah sebab lorongkan jalan bertemu program NECK dan dipermudahkan segala urusan..

Sekarang dah mula pendaftaran NECK Batch 9. Batch 9 akan mula program pada 3 Oktober 2015. Jom daftar sekarang! No More bertangguh ok :D

Saya doakan semua rakan-rakan senasib yang nak kurus dan sihat, dapat capai imian masing-masing dengan NECK.

Nak tau info program Now Everyone Can Kurus (NECK) yang tengah hangat sekarang? Jemput baca di sini ye... http://everyonecankurus.blogspot.my/2015/07/maklumat-program-now-everyone-can-kurus-neck.html

Atau boleh contact saya
Liza
0192722977

#NowEveryoneCanKurus
#TeamNECK
#AlumniNECKBAtch1
#slimdansihat
#JomJoinNECKbatch9
#JomKurusDariRumah

Comments

  1. Salam.. Sia ejen utk NECK ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. ye. sy bekas peserta batch 1 dan ejen NECK gak :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …