Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Diari NECK : Timbangan Minggu Ke-6

Assalamualaikum dan hi..
Lately susah pulak nak cari masa nak update blog.. Aduhhh... Mentor dah bagitau, bukan cari masa, tapi BERI masa.. kena revise balik jadual ni..
Sejak join program NECK Now Everyone Can Kurus ni, sebenarnya dah bertambah satu lagi tanggung jawab. So kat sini nak kena revise PRIORITY pulak.. 
Ok lah dah OOT lak :)
Sebenarnya belum pernah tulis lagi kan diari untuk program NECK ni.. Diam tak diam dah 6 minggu program berjalan. Banyak gak suka duka pahit manis tu.. Yang paling manis tentulah bila ada penurunan dalam timbangan.
Berat asal saya pada 1 Februari hari pertama NECK bermula adalah 69.1kg. BMI 28. Kategori gemuk. Dah hampir dengan angka 30 tu.. Kategori Obesiti. Huhuu... 
Nak tulis pun malu sebenarnya tapi ini fakta dan hakikat. Dah tak mahu duduk dalam bayang-bayang dan zon selesa dah.. 
Tu pasal la join NECK. Dan untuk lebih bersemangat dan konsisten, husband pun ku ajak join sekali so boleh buat secara berjemaah, sentiasa remind each other dan beri s…

Langkawi : Rumah Peranginan Persekutuan Federal Villa

Assalamualaikum dan hello :)
Kali pertama booking Rumah Peranginan Persekutuan. Terjebak selepas baca blog seorang member yang booking kat RPP Fraser's Hill. Masa tu baru tahu kewujudan RPP ni.. hihii dah bertahun kerja tapi tak tau.. auchh

So Januari lepas berjaya booking RPP Langkawi. Alhamdulillah dapat gak. Sebabnya RPP ni bukak aje bulan baru, kejap aje dah habis. Memang la rezeki, masa tu AirAsia pun ada promo tiket flight. RM39 sehala. 

RPP Langkawi a.k.a Federal Villa ni diuruskan oleh Holiday Villa Langkawi.  Check in - check out semua di lobi Holiday Villa. Kemudahan macam swimming pool pun gunasama. 
Saya book bilik Deluxe. Satu malam hanya RM77 sahaja RM100(update 2017). Rate biasa (kat website) dalam RM200++. Murah giler kentang kan RPP ni? Patutla memanjang penuh ditempah orang huhuu...
Gambar-gambar just ambil guna phone. Lupa pulak nak bawa kamera. Nak pulak sampai Langkawi dah malam so gambar pun suram aje..




Booking dua bilik. Connecting room. Bilik memang luas d…