Skip to main content

Sedihnya Tak Dapat Sujud Lagi :(

Assalamualaikum dan hello :)

Nampaknya macam ramai dah mula bercuti balik kampung sempena Tahun Baru Cina ni. Bagus bagus.. balik kampung jumpa mak ayah banyak pahalanya.. :)

Mak ayah kita ni kadang-kadang kita balik jenguk mereka pun dah cukup menggembirakan mereka. Walaupun sekejap kan.. So kalau ada kesempatan balik tu, teruskan. Mana tau kot-kot masa tu lah baru tau ayah sakit lutut tak boleh nak solat macam biasa. Atau mak sakit-sakit pinggang. Tengok sendiri tentulah lain dari hanya dengar berita di telefon.

Kalau kat telefon, for sure mak ayah cakap.. "alaaa sikit aje sakitnya".. "sapu minyak panas aje"...


NIKMAT SUJUD YANG HILANG
Kadang-kadang kita rasa "alaa... ok je pun solat duduk.. Biasa je tengok orang-orang tua lain semua solat duduk. Tak pelik lah"..


Sebenarnya kita tak merasa. Kita tak berada dalam situasi yang sama!

Cuba kita sendiri yang sakit lutut, tak boleh nak sujud, duduk antara dua sujud dan nak bangun, sakit gilerr tau. Hanya yang pernah merasai sahaja yang faham.

Saya sendiri pernah injured di lutut, kesilapan masa bersenam. Sakitnya memang terasa azab juga. Solat memang terpaksa duduk atas kerusi. Terlalu sakit nak sujud dan nak bangun. Memang serupa style orang-orang tua dah ni..

Masa tu baru saya terfikir, macam ini lah agaknya mak ayah kita yang dok sakit lutut tu.. tak dapat solat macam biasa, tak dapat sujud, terasa hilang kenikmatan tu tau.. Saya yang hilang nikmat sujud beberapa hari pun terasa sedih, rasa tak lengkap, tak sempurna..  Apatah lagi kalau mak ayah kita bertahun-tahun menderita sakit lutut/sendi mereka tu..

Mesti mereka rinduu perasaan masa bersujud tu kan.. Mesti mereka sedih sebab tak dapat sujud lagi..

Dan kalau mak ayah kita ni kalau dah asalnya biasa aktif, bekerja keras, tiba-tiba sakit sendi, lutut, kaki segala. Tak boleh nak gerak sangat, kena pulak memerap kat rumah, mesti lah bosan kan.. Rasa kalau masa tu ada apa saja ubat yang boleh sembuhkan sakit sendi tu, harga ribu riban macam mana pun sanggup beli..

SET KESIHATAN SENDI UNTUK AYAH



Dulu ayah mertua saya pun pernah sakit lutut. Berbulan-bulan jugak tak ke ladang sebab sakit. So duduk aje la kat rumah. Masa kami balik kampung lepas tu, husband bekalkan Set Kesihatan Sendi kat ayah. Dalam set tu ada AJHT, Omega Guard dan Ostematrix. Kami siap-siap labelkan cara makan kat setiap botol. Mudah ayah nak baca dan makan ikut arahan..

2 minggu lepas tu husband call kampung nak tanya keadaan ayah macam mana kesan dengan pengambilan Set Kesihatan Sendi tu.. rupanya ayah dah ke ladang dah pun.. hihii... katanya belum la hilang sakit sepenuhnya tapi dah kira okay lah.. Tu yang bersemangat nak masuk ladang tu.. hihii..

Alhamdulillah...

NOW EVERYONE CAN KURUS
Kesihatan sendi kita ni bukan dah tua baru nak jaga. Awal-awal lagi semasa muda ni lah dah patut mula jaga sendi kita. Untuk masa depan kita juga.. Dalam group Batch 1 Now Everyone Can Kurus pun ada mengadu bila start bersenam ni baru terdengar bunyi-bunyi pada lutut semasa bersenam. Kami pun disaran ambil Set Kesihatan Sendi ni.

TESTIMONI SET KESIHATAN SENDI


Banyak sebenarnya testimoni untuk Set Kesihatan Sendi. Bila saya dok baca semua testimoni ni, rata-rata kebanyakan penggunanya mestilah mak atau ayah masing-masing.

Kesian jugak bila baca sebelum ni payah nak bangun, sakit tulang punggung, tak dapat nak sujud sebab sakit lutut, sakit pinggang betahun-tahun.. Kesian kan...

Tapi masing-masing sejak guna Set Kesihatan Sendi, semuanya dapat buat apa sahaja.. boleh solat macam biasa, boleh berjalan shopping lama, boleh naik tangga, boleh tarawih 20 rakaat, mengerjakan haji dengan selesa (walaupun perlu berjalan jauh)..

Mesti seronok mak ayah tu kan..

Meh saya share kan beberapa testimoni yang dikongsikan pengguna lain.
 
sakit lutut dah kurang
  
 
   
badan lenguh-lenguh dan sakit pinggang tiada

urat kaki dan tak sakit, kaki pun tak lenguh lagi
 

 

sakit lutut kurang, dapat tarawih 20 rakaat

sakit akibat slip disc

radang sendi hilang

sakit sendi, tulang punggung berkurang, mudah nak solat

Tak sakit lutut walaupun jalan jauh semasa menunaikan haji

Sakit belakang hilang dalam masa 3 hari
FEBRUARI BULAN ISTIMEWA : PROMOSI SET KESIHATAN SENDI
Memang istimewa sungguh bulan Februari ni. Ada 2 item dalam Set Kesihatan Sendi yang tengah promosi iaitu Advanced Joint Health Tablet (AJHT) dan Ostematrix (kalsium). 



Bulan Februari yang sinonim dengan nama bulan kasih sayang ni, apa kata kita hadiahkan kat mak ayah kita kat kampung tu Set Kesihatan Sendi ni.. tanda kasih sayang kita pada mereka? :)

Ini antara bakti yang dapat kita curahkan selagi mereka masih ada bersama kita.. in syaa Allah..

Wassalam..


Terima kasih kerana sudi membaca :)

* Jika anda rasa entri ini memberi manfaat buat anda dan orang ramai di luar sana, sila tekan butang LIKE dan dipersilakan SHARE. Semoga ilmu ini dapat dipanjangkan dan menjadi salah satu pencen kubur kita semua.

Ingin mendapatkan supplemen yang selamat, semulajadi dan berkesan untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 3-4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION 
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!



Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih besar dan cant…

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …