Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Now Everyone Can Kurus (NECK) : Pasangan Gemuk Yang Nak Berubah..

Assalamualaikum dan hello :)

KAMI PASANGAN GEMUK :( Lagi beberapa hari nak mula program Now Everyone Can Kurus a.k.a NECK. Saya dan husband plan nak join program ni. Almaklumlah, masing-masing dari saiz M dah jadi saiz XL dan XXL dah.. 
So dah anak 4 orang ni, umur pun dah 3pulohan, kenalah mula ambil kisah kesihatan termasuk penampilan hehe..
Bila try kira BMI, memang dah kategori overweight.. hampir-hampir nak cecah tahap obesiti. Isk isk... :(
Lambat betul nak sedar eh.. bertahun-tahun 'menternak' lemak tak sedar pun.. Tak pe, janji jangan sampai tak sedar-sedar langsung sampai kesudah.. 
Sebelum saiz badan naik sampai 4XL haruslah ambil tindakan sewajarnya..
TAK PERNAH DIET Sejujurnya saya belum pernah lagi serius nak men'diet'kan diri. Kejap-kejap pregnant la.. menyusu la... so tak jadi diet nya.. Tapi masa dok kerja kat UPSJ Selatan, rajin gak gi jogging, badminton sebab ada ramai geng. Hmm memang kalau ada ramai-ramai kawan sama-sama buat lagi bersemangat lah.. Ta…

Menyesal Pergi Kidzania Masa Cuti Sekolah :(

Assalamualaikum dan hello :)
Semoga sihat, sihat, sihat semuanya :)
Ni cerita Kidzania. Hari Krismas baru-baru  ni, bawa Husna, Aliff dan makcik-makcik kegemaran diorang (Tisya dan Jeehan) ke Kidzania. Husband tak nak ikut, so Ammar kena lah tinggal.
Ikutkan Jeehan dan Tisya dah tak perlu ada adult ikut sebab diorang dah lebih dari 8 tahun. Tapi disebabkan Husna dan Aliff masih 'bawah umur', kenalah ummy nya ikut masuk dalam tu. Dah ummy pergi, Zara pun kenalah angkut sekali :)
Saya dah siap beli tiket secara online sebab bila call Kidzania, staff tu bagitau tiket kat kaunter lebih mahal. Lagipun takut tiket habis pula kalau beli walk-in.. Ok fine! beli online je..
Janji dengan Tisya & Jeehan tunggu di lobi. Dah jumpa terus beratur ke kaunter untuk ambil tiket dan pakai 'gelang'. Then masuklah ke Kidzania nya...
Jom tengok aktiviti dalam ni... :)
Mula-mula, pergi CIMB Bank dulu keluarkan duit. Kata nak bekerja dan berbelanja :)


Plan buat aktiviti kat tingkat atas …

Ammar Naufal is 2 : Birthday Tema Bola

Assalamualaikum dan hello :)
AMMAR NAUFAL 2 TAHUN Ahad baru ni balik kampung. Alang buat majlis hari lahirnya. So alang kepalang famili masing-masing balik kampung, tumpang sekalilah sambut birthday Ammar Naufal. 
Ammar Naufal dah pun berumur 2 tahun pada 14 Januari 2015. Syukur Alhamdulillah... Ummy doakan Ammar Naufal diberi keberkatan usia, keberkatan rezeki dan dalam perlindungan Allah setiap masa.. 
Birthday Ammar ni plan pun agak ad hoc. Niat nak buat dah ada tapi kurang yakin sempat buat atau tak. Nak pulak Husna, Aliff dan Ammar sekaligus kurang sihat, demam dan muntah-muntah (angin). 
Tapi gigihkan juga sebab nak simpan kenang-kenangan anak-anak.. 
Disebabkan masa pun suntuk, decide buat birthday tema bola sepak aje.. throwback birthday party Aliff Rayyan tahun 2012. Fikir-fikir sebab masa tu masing-masing famili dah ada jersi bola, so guna semula aje lah.. Jimat!
KEK BOLA DAN D.I.Y GOODIE BAG Kek buat sendiri, goodie bag pun DIY sendiri je.. simple aje tapi memang seronok bua…

Mana Nak Beli Karipap Gergasi Frozen Kuala Selangor?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Semoga anda sentiasa sihat dan bahagia :)

Entri ni khas untuk sesiapa yang berminat nak membeli karipap gergasi frozen. Sejak saya post entri Karipap Gergasi Kuala Selangor Memang Gergasi, tiba-tiba ada beberapa orang contact saya nak beli karipap gergasi frozen..


Err... tapi saya bukan penjual/pengedar karipap gergasi frozen. Saya pun pembeli juga..
Saya cuba juga search di Google dan FB kot-kot lah ade page ke tapi just jumpa satuuu aje.. Karipap Gergasi Gombak. Karipap Gergasi Kuala Selangor tak ade. Tak pastilah kalau ianya pengeluar yang sama.. Wallahua'lam..

So kebetulan ada kenduri tahlil arwah atok di kampung Kuala Selangor Maulidur Rasul baru-baru ni dan kebetulan kami bertolak petang, dapatlah menyinggah gerai karipap gergasi tu.  So minta husband mintakan nombor telefon dari penjual tu je..

Alhamdulillah... dapat juga nombornya.. So sesiapa yang berminat nak dapatkan karipap gergasi frozen, boleh hubungi Ude ni ya :)

Macam saya pos…

Tips Super Mudah Susun Buku Sekolah Anak Ikut Jadual Yang Ibu Bapa Wajib Tahu!!

Assalamualaikum dan hai :)

Ni entri sempoi aje..

Tengah hari semalam ada member share gambar ni. Katanya benda ni dah viral di FB pasal formula/ tips mudah nak susun buku-buku sekolah anak!


Perghh.. memang terbaikk!!..

Apesal la tak pernah terfikir idea ni.. Kasi 1,000,000 Like. Jutaan terima kasih buat tuan punya idea ni.. Thank you!! Semoga Allah membalas sejuta kebaikan buatnya...

Memang sangat memudahkan lah..
In syaa Allah no more tertinggal buku hihiii...

TAK ADA STOK KAK..


Semalam sejurus aje habis kerja terus shoot pergi ke Popular Bookstore Sunway Pyramid. Dok pusing-pusing habis tawaf satu kedai tak jumpa pun sticker kecil berwarna tu. Sudahnya tanya staf yang tengah dok susun barang. Katanya "sticker tu tak ada stok kak"..

Aikk?? apakah semua ibu bapa dah borong semua hihii....

Ah sudah.. mana pulak nak cari  ni?

Teringat AEON Jusco. Terus terjah sana pula di bahagian stationary. Jumpa lah juga cumanya hanya ada warna oren, hijau dan putih.. Aiyoo.. macam mana la …