Skip to main content

Master Celebration : Masters Maria Firdaus di Pullman, Putrajaya (Ahad ni, 16 Nov 2014)

Assalamualaikum :)

Tak sabar nak tunggu hari Ahad ni. Kenapa? 

Master Celebration untuk Mentor kami, Founder Empayar MariaFirdaus.. Siapa lagi? Tentulah Master Kam Maria & Master Mohd Firdaus.


Masa saya join team MFMS ni saya ingatkan Master Celebration mereka dah lepas.. Rupa-rupanya belum lagi.. 

Alhamdulillah.. dapat gak nak dengar sharing kisah kejayaan mereka dalam bisnes Shaklee ni..

ORANG BIASA YANG BERTINDAK LUAR BIASA

Nanti nak ambil gambar macam ni jugak lah dengan husband.. Tampal kat Vision Board!
Mentor kami ni sama je macam orang biasa lain-lain. Mereka mulakan bisnes Shaklee dari bawah, KOSONG. Master Maria sendiri tak pernah menjual hatta sebatang pen pun. 

Tapi mereka mula belajar, cari ilmu tentang bisnes, cari mentor yang bagus, bertindak luar biasa, mempunyai kemahuan yang tinggi dan paling utama meletakkan keyakinan sepenuhnya ke atas pertolongan Allah.

Masters Maria Firdaus ni antara Masters yang paling cepat capai MASTER COORDINATOR, rank tertinggi dalam Shaklee ni. Daripada rank pertama SUPERVISOR pada Mac 2013, mereka berjaya mencapai MASTER COORDINATOR  pada November 2013. .

Hanya 9 bulan! 

Dan sekarang, mereka berjaya dan membina empayar mereka sendiri dalam Shaklee.

Sebahagian team MFMS semasa program Seminar Mudahnya Menjemput Rezeki : LUA & NLP
Dan untungnya saya dibukakan hati untuk re-join Shaklee di bawah Empayar MFMS ni.. 

MASTER CELEBRATION MEMANG BEST!

Saya pernah join Master Celebration lamaaaa dulu (tahun 2005) masa saya mula-mula kenal Shaklee (tapi bukan bawah team MFMS). Kalau tak silap saya di Pulai Spring Golf Resort, Johor. Itulah Master Celebration pertama yang saya join.

Jujur saya katakan, program Master Celebration memang BEST! Aura positifnya memang terrrlalu banyak. Semuanya POSITIF. Bila semua di sekeliling kita positif, kita sendiri secara tak sedar akan serap aura positif tu juga.

Our Mentors
Dan selepas 9 tahun, saya akan hadiri sekali lagi program Master Celebration ni. In Syaa Allah. Dan saya yakin, kali ni pasti lebih BEST lagi! .

Dalam Master Celebration akan ada perkongsian dari leaders yang telah berjaya. Segala rahsia kejayaan akan dikongsikan dengan semua yang hadir.  Master Maria dan Master Firdaus pun akan berkongsi kisah kejayaan mereka.

RM50,000 DITAJA SEPENUHNYA OLEH SHAKLEE

Kalau nak tahu, setiap program Master Celebration, Shaklee akan peruntukkan RM50,000 untuk kos program. Masters boleh pilih je hotel 5 stars mana yang mereka nak (dalam Malaysia sahaja ye :)) dan pilih tarikh mana yang berkenan. Semua urusan dengan hotel, pihak Shaklee akan uruskan terus.

Fuhhh best wehh.. Dah berangan ni :)


So Master Celebration untuk Masters Maria Firdaus ni akan di adakan di Pullman Hotel, Putrajaya. Kehadiran adalah PERCUMA ya.. Just walk-in pada masa event tu.. Boleh datang dengan suami, isteri, anak-anak, kawan-kawan.. Even lunch pun akan disediakan PERCUMA

Event ni bukan khas untuk ahli Shaklee je ye. Yang belum join Shaklee pun boleh sertai event ni. Mana tau lepas dengar perkongsian dari our Masters ni ada yang terbuka hati nak join team kami Empayar MariaFirdaus (MFMS) ke... :)

Boleh aje okay :)

Jom! Jom! :D

Empayar MFMS di program Seminar OMG

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …