Friday, 14 November 2014

Alhamdulillah.. Jumaat Yang Menggembirakan :D



Assalamualaikum & hai :)

Alhamdulillah..
Jumaat yang menggembirakan!! :D

ALIFF RAYYAN


Aliff dah makin sihat. Dah bersemangat nak gi sekolah lagi. Dari hari Selasa Aliff demam. Viral fever. Dua kali buat lawatan ke klinik. 

Selain ubat demam, saya bagi Aliff Chewable Vita-C, Mealshakes dan OmegaGuard secara konsisten untuk tingkatkan imunisasi badan Aliff. Sebelum ni culas! 

Bila anak tak sihat, memang jadi huru hara juga. Baru tau pentingnya jaga kesihatan kan.. 

ASYRANI HUSNA


Husna dapat keputusan cemerlang untuk peperiksaan akhir tahun.

Alhamdulillah.

Hari ni Hari Terbuka a.k.a Parents Meet Day kat sekolah Husna. Takdelah nak harap tinggi-tinggi pun Husna dapat Top 10 kat kelas. Baru darjah 1 aje pun. Saya tak pernah lagi paksa-paksa Husna dapat Top 10. Asalkan Husna suka dan minat belajar dan faham apa yang cikgu ajar, itu pun memadai buat masa ni.  

Husna akan dapat hadiah kecemerlangan next week. Cikgu dah pesan untuk hadir. In syaa Allah. Saya memang berazam untuk jadi ibu yang sentiasa support anak-anak. 

Cuma cikgu bagitau Husna agak pendiam kat kelas. Emm nak buat camne cikgu, ummy Husna ni pun masa sekolah dulu pendiam gak. Hihii...

SAYA & SHAKLEE

Bonus Shaklee dah masuk! Term yang geng-geng Shaklee guna "Harimau dah mengaum!!" Harimau tu en.Maybank lah hihii..


Alhamdulillah.. 
Untung juga bila berbisnes Shaklee sebab bonusnya masuk tengah bulan. Walaupun belum cecah 4-5 angka, 2-3 angka pun rezeki juga. Sape nak bagi free-free tak? :)

Nak pulak sebab saya pekerja kontrak, cuti bersalin memang tak diberi gaji, memang rahmat besar lah dapat bonus Shaklee ni.. dapatlah lepas renew roadtax kereta akhir bulan ni.. :)

Alhamdulillah..

Tapi opss sebelum nak berbelanja, Mentor pesan keluarkan zakat & infaq dulu.. Moga-moga rezeki makin tambah berganda-ganda lepas ni :)

SYUKUR  


Rasa sangat bersemangat hari ni.. 
Syukur dengan segala rezeki yang Allah bagi setiap saat..
Thank you Allah :D

Nimat Allah yang manakah yang ingin kami dustakan lagi?

Semoga segala rezeki ini kan menjadikan kami orang yang bersyukur, lebih dekat dengan Allah dan dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang.. In Syaa Allah

Amin Ya Robbal Alamin..

2 comments: