Thursday, 8 May 2014

Kebaikan Mealshake Shaklee Kepada Kanak-kanak




Assalamualaikum..

Anak-anak kita terutamanya untuk ibubapa bekerja akan dihantar di taska atau di rumah pengasuh.  Kanak-kanak memang kerap dijangkiti penyakit terutamanya bila dah bercampur ramai-ramai tu.. Demam, selsema, batuk.. semuanya berulang-ulang..

Tambahan pula anak-anak ni suka explore macam-macam.. pegang situ.. pegang sini.. tangan kotor, pegang makanan masuk mulut.. 

Macam anak bujang saya sorang tu, Ammar.. semua benda nak dimasukkan dalam mulut.. pernah mak saya kata dimasukkannya duit, skru, jarum peniti pun ada.. Astaghfirullah.. mengucap panjang saya.. Tapi Alhamdulillah, memang sempat dikeluarkan sebelum tertelan.. Allah sahajalah yang melindungi Ammar dari tercedera dengan habit dia tu..

Kalau depan mata kita memang la boleh kita kawal. Tapi dibelakang kita? kat nursery? tak terkawal la rasanya penjaga yang ada tu nak tengok satu-satu perangai anak-anak kita ni... Tau-tau je dah kena jangkitan, demam.. tak sihat.. Mak ayah kena la ambil cuti pulak untuk jaga anak sakit...


Kalau ada anak kecil-kecil ni cuti tahunan mesti tak cukup. Macam saya, tiap tahun baki cuti tahunan mesti negatif, so tolak gaji. Bukan cuti untuk holiday sana sini pun.. banyak ambil cuti untuk jaga anak sakit je.. Kan best kalau cuti tahunan tu kita spend masa dengan anak-anak bercuti ke.. buat aktiviti sama-sama ke... Mesti anak-anak seronok..

Setiap kali ke klinik kanak-kanak, jarang klinik kosong.. Sepanjang masa penuh tak kira hari..tak kira masa..

Kos untuk perubatan kanak-kanak pun mahal. Lagi pulak kalau bawa ke klinik pakar kanak-kanak. Jarang lah kurang dari RM50 setiap kali datang tu..

Kami kalau anak-anak memang bawa ke klinik kanak-kanak sebab kalau hantar ke klinik biasa, kadang-kadang ubat yang diberi terlampau banyak jenis. Ubat demam, batuk, selsema,kahak, angin la.. semua asing-asing.. Tak sedap pulak tu..


Kalau jenis macam Aliff yang susah nak makan ubat, lagi la bersilat mak ayah nak memberi ubat. Kalau ubat tak sedap lagi la.. silap-silap terus muntah aje.. Kalau klinik kanak-kanak tu dapat la kot 1 - 2 jenis ubat je.. dan boleh nak request ubat perisa tertentu.. senang sikit nak beri ubat pada anak.

Tapi tu la.. kos pulak tinggi.. :(

Namun, sekarang ni kesedaran ibubapa dah tinggi.. Kalau boleh apa-apa yang bagus untuk anak mesti tak kisah spend duit janji anak sihat, ceria, cerdas dan lain-lain..

Kat pasaran sendiri dah banyak produk bagus-bagus untuk kanak-kanak.. Tinggal kita je pilih mana yang terbaik, semulajadi, halal dan mendapat kelulusan KKM

Antaranya produk Shaklee!

Dalam range produk Shaklee, antara produk yang sangat popular dikalangan ibubapa disebabkan kebaikannya kepada kesihatan anak-anak adalah Mealshake..

Kenapa Mealshake ni bagus?



Bukan setakat tu aje...

Banyak lagi khasiat Mealshake ni untuk anak-anak kita..

Antaranya adalah :
  • Membantu mengurangkan ekzema
  • Membantu tumbesaran
  • Membantu meningkatkan perkembangan minda
  • Membantu meningkatkan selera makan anak
  • Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  • Membantu anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Membantu meningkatkan berat badan anak
  • Membantu anak fokus
  • Membantu kurangkan kekerapan asthma
  • Membantu mengatasi masalah sembelit pada anak
  • Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  • Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  • Diambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  • Supplement yang sangat mudah disediakan, dengan rasa vanila yang sedap, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
Dan

Alhamdulillah..

berita baik buat ibubapa diluar sana.  Bulan September ni ada promosi Mealshake.. Beli 3 canister/tin dapat PERCUMA 1 canister/tin Mealshake.. Tak pernah dibuat Shaklee sebelum ni. Kiranya beli 6 percuma 2 canister!!

Boleh borong!! :D



Ibubapa yang berminat untuk mendapatkan Mealshake dan vitamin-vitamin lain untuk anak-anak, boleh hubungi kami okay :D

FREE CONSULTATION!
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


No comments:

Post a Comment