Skip to main content

Kebaikan Mealshake Shaklee Kepada Kanak-kanak


Assalamualaikum..

Anak-anak kita terutamanya untuk ibubapa bekerja akan dihantar di taska atau di rumah pengasuh.  Kanak-kanak memang kerap dijangkiti penyakit terutamanya bila dah bercampur ramai-ramai tu.. Demam, selsema, batuk.. semuanya berulang-ulang..

Tambahan pula anak-anak ni suka explore macam-macam.. pegang situ.. pegang sini.. tangan kotor, pegang makanan masuk mulut.. 

Macam anak bujang saya sorang tu, Ammar.. semua benda nak dimasukkan dalam mulut.. pernah mak saya kata dimasukkannya duit, skru, jarum peniti pun ada.. Astaghfirullah.. mengucap panjang saya.. Tapi Alhamdulillah, memang sempat dikeluarkan sebelum tertelan.. Allah sahajalah yang melindungi Ammar dari tercedera dengan habit dia tu..

Kalau depan mata kita memang la boleh kita kawal. Tapi dibelakang kita? kat nursery? tak terkawal la rasanya penjaga yang ada tu nak tengok satu-satu perangai anak-anak kita ni... Tau-tau je dah kena jangkitan, demam.. tak sihat.. Mak ayah kena la ambil cuti pulak untuk jaga anak sakit...


Kalau ada anak kecil-kecil ni cuti tahunan mesti tak cukup. Macam saya, tiap tahun baki cuti tahunan mesti negatif, so tolak gaji. Bukan cuti untuk holiday sana sini pun.. banyak ambil cuti untuk jaga anak sakit je.. Kan best kalau cuti tahunan tu kita spend masa dengan anak-anak bercuti ke.. buat aktiviti sama-sama ke... Mesti anak-anak seronok..

Setiap kali ke klinik kanak-kanak, jarang klinik kosong.. Sepanjang masa penuh tak kira hari..tak kira masa..

Kos untuk perubatan kanak-kanak pun mahal. Lagi pulak kalau bawa ke klinik pakar kanak-kanak. Jarang lah kurang dari RM50 setiap kali datang tu..

Kami kalau anak-anak memang bawa ke klinik kanak-kanak sebab kalau hantar ke klinik biasa, kadang-kadang ubat yang diberi terlampau banyak jenis. Ubat demam, batuk, selsema,kahak, angin la.. semua asing-asing.. Tak sedap pulak tu..


Kalau jenis macam Aliff yang susah nak makan ubat, lagi la bersilat mak ayah nak memberi ubat. Kalau ubat tak sedap lagi la.. silap-silap terus muntah aje.. Kalau klinik kanak-kanak tu dapat la kot 1 - 2 jenis ubat je.. dan boleh nak request ubat perisa tertentu.. senang sikit nak beri ubat pada anak.

Tapi tu la.. kos pulak tinggi.. :(

Namun, sekarang ni kesedaran ibubapa dah tinggi.. Kalau boleh apa-apa yang bagus untuk anak mesti tak kisah spend duit janji anak sihat, ceria, cerdas dan lain-lain..

Kat pasaran sendiri dah banyak produk bagus-bagus untuk kanak-kanak.. Tinggal kita je pilih mana yang terbaik, semulajadi, halal dan mendapat kelulusan KKM

Antaranya produk Shaklee!

Dalam range produk Shaklee, antara produk yang sangat popular dikalangan ibubapa disebabkan kebaikannya kepada kesihatan anak-anak adalah Mealshake..

Kenapa Mealshake ni bagus?



Bukan setakat tu aje...

Banyak lagi khasiat Mealshake ni untuk anak-anak kita..

Antaranya adalah :
  • Membantu mengurangkan ekzema
  • Membantu tumbesaran
  • Membantu meningkatkan perkembangan minda
  • Membantu meningkatkan selera makan anak
  • Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  • Membantu anak kekal aktif
  • Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  • Membantu meningkatkan berat badan anak
  • Membantu anak fokus
  • Membantu kurangkan kekerapan asthma
  • Membantu mengatasi masalah sembelit pada anak
  • Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  • Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  • Diambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  • Supplement yang sangat mudah disediakan, dengan rasa vanila yang sedap, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
Dan

Alhamdulillah..

berita baik buat ibubapa diluar sana.  Bulan September ni ada promosi Mealshake.. Beli 3 canister/tin dapat PERCUMA 1 canister/tin Mealshake.. Tak pernah dibuat Shaklee sebelum ni. Kiranya beli 6 percuma 2 canister!!

Boleh borong!! :D



Ibubapa yang berminat untuk mendapatkan Mealshake dan vitamin-vitamin lain untuk anak-anak, boleh hubungi kami okay :D

FREE CONSULTATION!
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!


Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …