Skip to main content

Jangan Salah Pilih Group/Mentor !!



Assalamualaikum...

Forwarded from my Master :)
-------------------------

[AWAS!! JANGAN TERSALAH LANGKAH!!]

Ini adalah sms yang saya dapat semalam.



Sekarang ni, SHAKLEE dah menguatkuasakan undang-undang, iaitu:-
1) HARGA AHLI hanya untuk AHLI BERDAFTAR
2) HARGA PASARAN untuk yang BUKAN AHLI.

Jadi, kalau anda nak dapatkan HARGA AHLI (20% kurang dari HARGA PASARAN), sila lah jadi ahli Shaklee berdaftar. Boleh jimat banyakkkk tauuu!!

-----------------------------

TAPI AWAS!!

Jangan tersalah pilih siapa upline dan GROUP yang anda akan REGISTER yer..

Orang yang anda register di bawahnya, sepatutnya menjadi MENTOR anda, dan BERTANGGUNGJAWAB memberi info produk dan panduan bisnes jika anda betul-betul serius nak berjaya bersama Shaklee.

Takut-takut terjadi macam kes SMS yang saya dapat ni. Lepas register, upline hilang entah ke mana, satu guide pun tak ada.

Ini bukan kes pertama yang saya jumpa. Dah ramai yang ada masalah ni. Kesian sangat.

Tapi jangan risau, masih ada jalan penyelesaiannya, cuma prosesnya mungkin lebih rumit berbanding mereka yang belum pernah mendaftar.

Jadi, ingat yer, kalau nak register ahli Shaklee, jangan tersalah pilih group!!
-------------------------------------------

Dukacita dimaklumkan saya adalah salah seorang yang senasib dengan orang ni.. pernah tersalah langkah dulu...

Saya ambil masa yang lama untuk memilih Group atau Mentor yang betul untuk kembali dalam Shaklee..

Dengan izin Allah, saya telah memilih untuk bersama MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE IN SHAKLEE (MFMS) EMPIRE.. Alhamdulillah..syukur kerana telah membuat pilihan yang tepat.. Mentor yang sentiasa 'dekat', ahli-ahli group yang banyak membantu & beri tunjuk ajar..

Dalam group kami, ahlinya datang dari pelbagai negeri.. Sebut saja dimana.. KL, Selangor, Kelantan, malah hingga ke Sabah dan Sarawak.. 

Maka siapa kata jarak jadi penghalang??...
Bukankah dunia hari ini tiada sempadan? Teknologi semakin canggih. Kebanyakannya kami lakukannya secara online.  Coaching Mentoring, perkongsian info produk, tips perniagaan dan sebagainya.. 
Hanya dihujung jari :)

Jadi pesanan saya kepada anda di luar sana, sebagai customer, anda harus berhati-hati dengan siapa anda membeli vitamin. Biarlah yang boleh memberi konsultasi yang betul kepada anda. 

Kepada yang ingin menjana pendapatan dengan Shaklee, pemilihan Group/Mentor sangat penting! Pilihlah yang boleh membimbing anda untuk berjaya di dalam Shaklee. Bak kata mentor saya, 

“FOLLOW rapat-rapat dengan orang yang dah berjaya.. DUPLICATE apa yang telah mereka buat..”. InsyaAllah, anda juga akan BERJAYA seperti mereka.. malah lebih lagi!

Saya ingin berkongsi kepada sesiapa yang masih belum pernah membaca eBook Sorry Boss, Saya ‘Terpaksa’ Berhenti Kerja”, download dan dapatkan ia secara PERCUMA di sini. Ia merupakan kisah benar.  Kisah seorang yang memang saya kenali secara personal. Semoga ia memberi inspirasi kepada anda.  Sebagaimana ia memberi nspirasi kepada saya...
Anda berminat nak sertai Group kami yang penuh dengan cas-cas positif dan menjana pendapatan 4-5 angka sebulan?
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

FREE CONSULTATION
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

 
Shaklee Independent Distributor
Liza / Abdullah Mat Nor
sms/whatsapp 0192722977 / 0192692977
emel : illieaza@gmail.com 


Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …