Monday, 17 March 2014

Al-kisah.. sejarah saya dan Shaklee... & Family Wellness Set



Assalamualaikum,

Alkisahnya sejarah saya bersama Shaklee ni dah laaaamaaa… Mula-mula kenal Shaklee ni bila mak saya jadi Authorised Distributor nya.. hmm masa jaman old skool dulu2.. sekolah rendah ke sekolah menengah eh? Lupa pulak…

Saya pula mengenali Shaklee secara mendalam pada tahun 2004.  Saya diperkenalkan kepada Shaklee oleh rakan seuniversiti saya.. mula-mula rasa berat hati nak join member.. tapi setelah saya baca pelbagai maklumat tentang syarikat, sejarah Shaklee dan kebaikan produk-produknya, maka saya pun join member…

Sepanjang tempoh 2004 hingga sekarang, saya masih setia menggunakan produk Shaklee.  Malah, kalau saya nak beli/cari apa-apa vitamin pun, memang saya akan cari Shaklee.  Kenapa? Saya percaya dengan jenama ini..dan saya telah rasai kebaikannya..

Selama ni saya memang tak pernah nak share kat orang pun tentang produk Shaklee..  saya fikir, takpe la.. banyak lagi orang boleh share… Selfish? Mungkin… tapi entah bagaimana, baru-baru ni Allah bukakan hati saya untuk berkongsi dengan orang lain kebaikan produk Shaklee..

Okay, Set yang memang saya gunakan selama ini adalah Family Wellness Set (Set Kesihatan Keluarga).. Malah set ni boleh dikatakan 'mesti-ada' dalam set-set lain cth: set hamil/menyusu/kesuburan dll.

Selain itu, saya juga mengambil  Ostematrix & Alfalfa.

Family Wellness Set.. Apa yang ada dalam set ni?



ESP - Soy Protein Isolate Powder

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Vita-Lea® Iron Formula

Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Sustained Release Vita-CTM 500 mg

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

PROMOSI ESP MAC 2014!!  dah tamat :)




Dengan setiap pembelian Set Promo BELI 6 PERCUMA 1, anda layak mendapat
PENJIMATAN SEHINGGA HAMPIR RM400 !!!
(Terms and Conditions Apply)

1) SPECIAL MEMBERS' PRICE
2) FREE SHAKLEE MEMBERSHIP (Worth RM65)
4) CASH BONUS

Thanks for reading! :)




No comments:

Post a Comment