Skip to main content

Breadmaker Tesco murah! (offer 2 minggu je)

Salam Jumaat Penghulu Hari... :)

Minggu ni PA bos berserta bos cuti panjang sempena raya haji.. jadinya untuk memenuhi amanat mengambil suratkhabar yang bos langgan setiap pagi dah bertukar tuan untuk seminggu ni :)..

Tapi since paper yang bos langgan tu bukan my fav so hanya menyelak-nyelak lembarannya sahaja (teruk nyee..). Dan dengan standardnya orang perempuan memang la berminat nak tengok iklan2 jualan murah etc.. Ada iklan barangan elektrik Tesco. Terpandang Breadmaker aje pun... memang murah lah  RM199 aje (harga biasa RM299).


Harga masa saya beli pun RM249.  So sape2 berminat nak beli boleh terjah Tesco hari ni :).. Tawaran dari 17 Oktober - 6 November 2013 sahaja..


Sape2 yang suka makan roti and nak buat sendiri untuk family memang sesuai la beli.. Boleh buat pelbagai jenis roti.. Google aje resipi roti yang diminati.. Dalam blog ni pun ada juga resipi roti yang pernah saya buat.. semuanya diuli guna Breadmaker Tesco, macam kat bawah ni..








dan lagi dan lagi... (ada yang saya tak blog kan pun..) tapi kebanyakannya resipi ulang tayang je sebab kegemaran famili :)

Dan dengan satu jenis resipi tu boleh olah jadi macam2 jenis, letak inti berbeza2 ke.. topping lain2 ke.. etc..

Comments

  1. wallaaaa suka nyer tgk org pandai memasak & baking utk family...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada orang yang memang nak makan memang berbaloi la nak buat :)

      Delete
  2. berkenan tapi tak ada bakat nak me-roti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reza, takde guna bakat pun. ikut syarat, aturan, insyaAllah jadi.. :)

      Delete
  3. salam kenal...

    nk tny. beli breadmaker kt tesco mane yea? sy cr di tesco nilai takde plk. thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..
      salam kenal juga..

      breadmaker tu dulu beli kat tesco mutiara damansara :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …