Thursday, 22 August 2013

Guide Me All The Way



Assalamualaikum... 
Lama tak menjengah blog ni. Salam aidilfitri buat kawan-kawan.. mohon diampunkan segala khilaf dan dosa saya selama ni.. samaada dari penulisan, percakapan, bahasa tubuh..anything.. :) dan kiranya ada salah silap kawan-kawan kepada saya, saya telah maafkan anda semua :)

Ramadhan tahun ini saya kira amat bermakna buat saya.. Alhamdulillah, Allah beri 'hadiah' terbaik untuk sepanjang 31 tahun saya berdiri di muka bumi ini.. mungkin itu petanda Allah masih sayangkan saya dan tak mahu saya terus lalai & lupa.. insyaAllah..saya cuma bermohon dan berdoa agar diberi kekuatan oleh Allah untuk terus istiqomah..walaupun berdikit-dikit.. insyaAllah..

Syawal dikejutkan pula dengan berita saudara-saudara Islam kita di Mesir. Semoga Allah memberi pembalasan yang keras keatas orang2 yang berbuat kezaliman dan Allah memberi ganjaran syurga kepada para syahidin..

Kali ni saya nak share satu lagu dari Maher Zain. Lagu ni saya 'kenal' masa bulan Ramadhan lepas. Mulanya hanya dengar sekadar lagu, tapi bila saya hayati liriknya, Subhanallah.. sebenarnya lagu ni macam sebuah doa dari seorang hamba kepada Penciptanya.. memohon keampunan, memohon bimbingan.. memang menyentuh perasaan.  Sebahagian lirik ni saya masukkan dalam doa saya sehari-hari.. dan lagu ni sentiasa mengundang air mata..


"Guide Me All The Way"

I know that You could easily
Take away every thing You’ve given me
And I try to remember
Not to take anything for granted
‘Cause I know that one day
Suddenly this will all come to an end
So my last wish is for you to be pleased with Me

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

I know that sometime I do
I do forget that my next breath could be the last
Forgive me ’cause I cant thank you enough
Forgive me when I doubt your love
Now I pray for that day
when all this stops and comes to an end
So my last wish is for You to be pleased with me

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

Day by day passes
And I think that my time could be near
So I pray: O God let this world be in my hands
And not in my heart
‘Cause soon I’ll have to leave it [x2]

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way
[x2]

Guide me all the way
Don’t let me go astray

Ya Allah, bimbinglah kami ke jalan menuju syurgaMu, jangan Kau biarkan kami tersasar dari jalan yang benar.
Ya Allah, jadikan kecintaan terhadap dunia ini hanya ditangan kami dan jadikan kecintaan kepada akhirat itu dalam hati kami agar kami menjadi hambaMu yang bersyukur, beriman, dan bertakwa.. 
insyaAllah

1 comment:

  1. amin ya rabal alamin.
    mudahan kita semua sekeluarga sentiasa diberi pertunjuk pada jalan kebenaran yang jelas.

    selamat hari raya liza sekeluarga.
    hehe..aku pun da kelemauan update blog... =)

    ReplyDelete