Thursday, 8 November 2012

Sakit mata : tragedi berulang isk isk...



Assalamualaikum...

Lama tak update blog..

Last week whole week on MC sebab sakit mata. Acute Conjunctivitis, doktor tu tulis kat surat MC tu..
By end of the week nampak dah kurang merahnya, tapi sejak pagi semalam nampak bertambah-tambah pulak merah kat mata ni.. nampak gaya kena extend MC lagi kot?

Kat rumah, saya je yang kene sakit mata ni.. alhamdulillah lain2 tak kena... saya pun taktau dari mana jangkitnya.. cuma syak dari ofis sebab masa saya mula MC tu, ade lagi sorang member yg MC sama sebab sakit mata jugak (jangkit dr baby dia).. syak saje tapi tak tau la betul tak.. 

Huh malas sangat nak gi klinik/hospital balik... Klinik yang pergi last week asek kena bayar untuk extend MC tu.. last year punya klinik takde lak nak bayar2 MC.. ni dah jadi macam beli MC lak sedangkan dah bayar untuk treatment & ubat kat sana..isk isk...

Nak ke hospital cam tahun lepas? alahaiiii.... lama sangat nak menunggu.. sakit pinggang + kematu montot duduk berjam-jam just untuk check 5-10 minit.. lama betolll.. 

Tengah preggy 27weeks ni, tak larat sangat nak duduk/berdiri/berjalan lama-lama... akan sakit kat lower back+peha.  ni memang problem saya utk every pregnancy starting 6months onwards.. doktor advice jaga postur tapi kalau dah sakit sambil jalan/drive/baring, dah ke laut la postur2 ni...

Hmmmmm nak gi, taknak gi, nak gi, taknak gi... 

:: gambar from FBpage Jari Jemari Events (gambar sendiri lom transfer dr kamera lg) ::

Takmo letak la gambar sakit mata ye tak? hehe... so letak gambar kek aje..aci tak? :)

Since whole week saya MC, ada masa untuk rehat badan + cukup time utk prepare wedding tier cake untuk my brother. Majlis bertandang pada 4 November 2012.. (next time baru cerita pasal majlis ni ye..)

fuhh dengan perut memboyot ni mengah jugak nak menguli fondant untuk cover cake ni.. semput makcik... kek bawah je yang kek betul, 2 tier kat atas dummy only.. sebab tak buat semua kek? nak elak pembaziran.. kek bawah 14", tengah 11" & atas 8".. saya dah decide nak display kek dummy tu kat rumah saya, tapi my dad dah gi buang fondant cover nye tu.. alahaiiii bapakuuuu... rugi rugi rugi...

5 comments:

  1. cantiknya kek tu liza.. kagum, pregnant pun larat lagi uli2 fondant

    ReplyDelete
  2. take care dear.. jgn lupa letak ubat titis kat mata..
    cantiknyer kek tu

    ReplyDelete
  3. Liza, buat bisnes kek la nnt...mula-mula buat dari rumah, pastu dah masyuk nanti boleh la bukak kedai... :D

    ReplyDelete
  4. WOW!
    cantiknye kek...mesti sedap.

    ReplyDelete
  5. Alahai...sakit mata ni kadang tatau mana punca kan.cepat je kena..
    Jalan kat mall pun,leh je kena...

    Hehe..santekkkk kek..

    ReplyDelete