Wednesday, 14 November 2012

Aliff Rayyan's 3rd Birthday : Football Theme



Assalamualaikum...

Cerita majlis harilahir Aliff Rayyan Oktober lepas.. hehe lama dah cerita ni. Sebab ummy nya tak snap sebarang gambar, terpaksa tunggu gambar org lain utk di copy :)


:: potong cake ::
4 Oktober 2012, Aliff Rayyan genap usia 3 tahun.. Ni kali pertama adakan birthday party untuk Aliff. Tak buat besar2 pun, just jemput family terdekat aje.. family terjauh sikiiiit pun tak dapat nak jemput (maaf ye..). Atas nasihat ahli keluarga lain.. Kononnya ni event terakhir di rumah Sunway sebelum kami berpindah ke area Batu Arang nanti..


Kali ni buat tema Football Fever.. Masing-masing perlu pakai jersi bola tak kisah la tempatan ke kelab inggeris ke.. Mak buyong ni pun kene pakai gak jersi walaupun sendat ya amat hehe.. 

Kek dan cupcake ummy bake & deco dengan gigih sekali hehe... just a small one :)

:: the cake ::

:: cupcake ::
Aliff hari-hari sebelum event memang excited tapi hari majlis macam bad mood pulak.. langsung tak beri kerjasama.. spoil betul.. tapi takpe la.. :)

:: husna & aliff.. eeiii tengokla muka aliff tu.. ntah nape senyum pun takmo ::
From Aliff Rayyan, Asyrani Husna, Ummy & Ayah :
Terima kasih kepada tetamu-tetamu yang hadir ; nyang, tokwin, nenek, atok, pakngah, makngah yan, hana, pak uda, mak nani, mak shu, tokngah, tokngah lisza, auntie alia, tok alang, tok ende, auntie fitrin, tok andak, wan cik, auntie wawa, uncle ijat, tok anjang ina, tok anjang rashid, auntie tisya, tok usu.. korang sangat sporting & sangat best!! :D
:: us ::

Terima kasih kerana sudi membaca :)

* Jika anda rasa entri ini memberi manfaat buat anda dan orang ramai di luar sana, sila tekan butang LIKE dan dipersilakan SHARE. 

Thursday, 8 November 2012

Sakit mata : tragedi berulang isk isk...



Assalamualaikum...

Lama tak update blog..

Last week whole week on MC sebab sakit mata. Acute Conjunctivitis, doktor tu tulis kat surat MC tu..
By end of the week nampak dah kurang merahnya, tapi sejak pagi semalam nampak bertambah-tambah pulak merah kat mata ni.. nampak gaya kena extend MC lagi kot?

Kat rumah, saya je yang kene sakit mata ni.. alhamdulillah lain2 tak kena... saya pun taktau dari mana jangkitnya.. cuma syak dari ofis sebab masa saya mula MC tu, ade lagi sorang member yg MC sama sebab sakit mata jugak (jangkit dr baby dia).. syak saje tapi tak tau la betul tak.. 

Huh malas sangat nak gi klinik/hospital balik... Klinik yang pergi last week asek kena bayar untuk extend MC tu.. last year punya klinik takde lak nak bayar2 MC.. ni dah jadi macam beli MC lak sedangkan dah bayar untuk treatment & ubat kat sana..isk isk...

Nak ke hospital cam tahun lepas? alahaiiii.... lama sangat nak menunggu.. sakit pinggang + kematu montot duduk berjam-jam just untuk check 5-10 minit.. lama betolll.. 

Tengah preggy 27weeks ni, tak larat sangat nak duduk/berdiri/berjalan lama-lama... akan sakit kat lower back+peha.  ni memang problem saya utk every pregnancy starting 6months onwards.. doktor advice jaga postur tapi kalau dah sakit sambil jalan/drive/baring, dah ke laut la postur2 ni...

Hmmmmm nak gi, taknak gi, nak gi, taknak gi... 

:: gambar from FBpage Jari Jemari Events (gambar sendiri lom transfer dr kamera lg) ::

Takmo letak la gambar sakit mata ye tak? hehe... so letak gambar kek aje..aci tak? :)

Since whole week saya MC, ada masa untuk rehat badan + cukup time utk prepare wedding tier cake untuk my brother. Majlis bertandang pada 4 November 2012.. (next time baru cerita pasal majlis ni ye..)

fuhh dengan perut memboyot ni mengah jugak nak menguli fondant untuk cover cake ni.. semput makcik... kek bawah je yang kek betul, 2 tier kat atas dummy only.. sebab tak buat semua kek? nak elak pembaziran.. kek bawah 14", tengah 11" & atas 8".. saya dah decide nak display kek dummy tu kat rumah saya, tapi my dad dah gi buang fondant cover nye tu.. alahaiiii bapakuuuu... rugi rugi rugi...