Thursday, 9 February 2012

Gemersik Kalbu : drama vs novel



As Salam...
uit lama dah tak update apa2.. memang terlebih dos vitamin M...


wawawaaa... tetiba tulis pasal drama?? err.. sebenar-benarnya memang la saya bukan peminat drama melayu (k-drama layan le..) or follow hari2 drama kat TV ni.. tapi ni terlekat pas tertengok masa outstation kat melaka last month. Tu pun dah lepas episod Wan Arifin mati haha!! lambat giler baru nak tengok..

Tertarik nak tengok pun sebab novel ni memang antara favourite masa study dulu.. lepas aje tengok sekali terus carik novel ni kat rak buku... and terus selak-selak sambil baca sikit-sikit. Confim lah kan memang tak ingat... lama sangat dah...
tengok!! siap balut lagi tauu novel2 saye =D.. sayang punye pasal

tengok bile beli?? 28 april 2005 @ mph jusco tmn U, skudai
Mula-mula cam agak tak best jugak nak tengok sebab terlalu banyak yang kontra dari novel. But lepas tengok dia mention 'adaptasi longgar' dari novel, so start boleh terima la jalan cerita yang dah tambah tolak itu ini. 

Tapi yang pasti, tak minat langsung watak Hisyam dalam tu..menjengkelkan hehe... banyak yang diubah pun dalam drama ni sampaikan pada saya ada antara babak2 tu cam tak masuk akal langsung.. tapi bolehlaaaa...

Antara drama dan novel, saya lebih suka novelnya. Pada saya lebih 'sampai' ke hati..

3 comments:

  1. sama mcm ombak rindu!!!! suka novel jugak

    ReplyDelete
  2. urghh umi.. takmo cakap pasal ombak rindu.. frust giler tengok filem nye... frust amat2.. sebab novel tu mmg best sangat

    ReplyDelete
  3. Drama ni plg best kat lagu dia. Inginku gigitgigit cping telinga kecil mu....:p

    ReplyDelete