Thursday, 22 September 2011

Raya Ep2 : Hari Lahir Husna



Salam..
Hari ni baru masuk ofis. Semalam EL, rasa letih sangat. Isnin Selasa saya di Machang, untuk audit penyerahan jambatan Sg. Kweng Hitam. Lepas naik cuti raya tak henti2 dengan audit sana sini. Lepas raya seminggu di Terengganu, next week 3 hari di Seremban pulak. Naik menyampah pun ade, nasib la...

hari ni try layout blogger yg baru ni..

Sambung cerita raya? episod 2 lak...

Kali ni just nak tulis pasal birthday Husna yang ke-4.  Untuk tahun ketiganya birthday Husna jatuh pada bulan Ramadhan. Tahun ni 26 Ramadhan.  So saya decide nak sambut on 1st raya.  Husband cam tak setuju sebab katanya tak sempat nak buat, almaklumlah kene wat kek cupcakes untuk kakaknye kan.. tapi saya nekad jugak, demi anak saya.. lagipun dah lama janji dengan Husna nak celebrate birthday dia kat kampung. Anak sekecil itu pun tahu erti janji kan.. 

:: Not a purple cake ::

So tengah hari lepas dah kurang busy melayan tetamu yang datang beraya, saya terus start hias kek.  Tak sempat nak buat yang fancy2..ala kadar aje.. simple aje.  Husna komplen takde kaler purple, sebab die nak cake kaler purple.. alahai.. tak sempat le ummy nak buat segala.. apa yang ada aje and yang sempat capai.. asalkan janji celebrate birthday tu tercapai ;D.

 :: Husna with Aliff & cousins ::
 Sepupu2 Husna tak semua ada, takat Alia Maisara. Danish & Zakir. Tu pun mengejar sebelum diorang bertolak balik ke kampung biras. Ipar2 lain beraya kat belah keluarga pasangan masing2.  Husband and adiknya berhempas pulas nak pam belon (guna pam beskal lagi..haha..). Saya mintak siapkan 10 belon jadi laa.. sambil tu saya goreng ayam goreng, fries & nugget buat syarat untuk party hehe..


 Untuk puteri kesayangan saya ni.. Asyrani Husna, ummy & ayah sentiasa mendoakan agar Husna hidup dalam keredhaan & rahmat Allah.. semoga Husna sentiasa dilindungi, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki.. Ummy dan ayah sentiasa sayangkan Husna sampai bila2.. =D

:: Asyrani Husna ::







4 comments:

  1. semoga husna jd anak yg baik..4 tahun sudah yea

    ReplyDelete
  2. amiinn... ya sudah 4 tahun, tahun depan mau school sudaa =D

    ReplyDelete
  3. hepy belated bufday husna.
    cantiknye kek

    ReplyDelete
  4. hepi besday,husna..hehe
    cantiik kek husna,umi buat ye..

    ReplyDelete