Friday, 15 July 2011

Outstation & Mengimbas nostalgia.. uhuk uhuk..



Salam...

Dari 4/7 sampai 7/7 saya outstation di JB. Ada audit penyerahan jambatan, culvert & jejantas di Tampoi & Ulu Tiram..

Huh! akhirnya sampai jugak saya di JB ni.. asek kene gi Kedah aje sebelum ni... sampai JB memang buat saya teringat masa belajar dulu.. baaanyak sangat kenangan yang best2!!.. saya sempatla pergi mengimbas kisah2 lalu hehe... tapi ade gak tak sempat.. ye laaaa.. datang pun hal kerja.. bukan saje2... kebetulan team audit lagi sorang, Shidah pun ex-UTM, memang berjela la plan kitorg.. walaupun Shidah junior saya 2 tahun tapi memang sentimental betul la kalau sebut2 cerita UTM.. malang sikit la sorg lagi bukan ex-UTM so die tak dapat feel nye hehe...

:: lepas mesyuarat pembukaan pi pekena MS briyani kat BBU ::

So hari isnin dari Mutiara Hotel kitorg pergi dinner kat 'payung' kat Taman U. Memang jauh gile la kan.. ade la bunyi2 komplen dr team lain yg follow kata jauh2 drive takat nak makan kat gerai? hehe..nasib arr.. kitorg dah plan awal2 lagi.. ingatkan pastu nak singgah JJ tapi lambat pulak servis gerai tu.. so tak tercapai hajat... tak tercapai jugak hajat nak ambik gambar depan pintu gerbang UTM.. maklumlah ade team lain follow kitorg. Since dah lewat sangat+dah dengar soksek yg tak best, hajat tu dibatalkan...

Tapi saya dapat makan apa yg dihajatkan... kueteow hongkong + lin chee kang + otak2 + tauhu bakar.. fuhh best!! best tu bukan sebab makanannya sedap tapi tercapai niat hehe.. tapi kueteow hongkong kat cafe KTR lagi best!! dengan ayam 3 rasanye.. haihhh tak tercapai yg tu... Tapi hajat nak makan goreng pisang & cendawan goreng kat Tmn U tak dapat la.. tak sempat.. huhu...

:: chee kang + tauhu bakar - my fav ::

:: standard arr otak2..wajib kan.. ::

:: kuewtiow hongkong.. dulu hari2 order ni kat cafe KTR utk dinner ::

2nd night kitorg gi CS.. saje2 jalan2 aje... Shidah mengimbas tempat dating lama haha.. saya takde la.. banyak kedai dah tak sama... yang still sama, McD, Padini, Popular, Lavender.. dll yg tidak ku perasan....

3rd night kitorang gi Stulang Laut lak.. ingat nak makan kat situ tapi tak jadi.. so gi Anjung Warisan.

:: shidah order kuewtiow bandung tapi saya yg makan ::

:: shidah lak makan saya punye order hehe..ni kes tak tahan pedas tapi dpt kuewtiow bandung extra pedas punye.. so kitorg tukar =D ::

:: luqman diet kononnya tapi order 20 batang sate? ;p ::

Hari Rabu & Khamis kami lunch kat Citarasa Cahaya Dinar aka kedai Pak Attan dekat dengan Kampung Ubi. Mula2 masa sampai tu first impression memang kureng sket la.. nak nye tengok lauk semua kari kepala ikan.. aiyoo bukan my fav lah.. mintak nasi half aje.. pas makan jadi nyesal lak mintak half.. nak tambah malu le pule hehe.. memang best kari kepala ikan die.. kitorg makan kari kepala ikan kerapu bara.. tak pernah ku dengar namanya... and surprisingly, murah!..

2nd day kitorang sampai pukul 12.00 tapi sekejapan saje kari kepala ikannya habis.. kitorang pekena asam pedas ikan cermin & ikan parang. sedap juge.. licin juge..

kata pakcik tu, die bukak tengah hari je dan biasa2 dalam pukul 3 semua habis.. so tutup la.. masa 2nd day tu ade group yg terpaksa balik sebab dah clear.. baru 12 lebih aje mase tu.. untuk details maybe leh tengok review dari jbfoodclub ni

:: depan gerai.. biase aje rupenya..::

:: habeh licin, kari kepala ikan & sup gear box ::

:: ok, ni untuk ditapau ke KL hehe.. ::

Kesimpulannya, JB banyak sangat dah berubah. Kitorg siap sesat ntah kemana2 ntah.. nasib la guna Garmin... next time harap dapat kembali ke JB lagi.. and this time nak set team audit semua ex-UTM : saya, Shidah, Linda, Adly, Kak Mai.. haa baru betul2 feel yang sama dan bercakap pun bahasa yang sama =D

Ok ok.. banyak le pule cerita makan.. kami kerja ye.. siang kerja dengan bersunguh2 ni... ok kasi satu gambar ter'snap' masa audit... masa kerja mane ade masa posing =D.

:: at jambatan sg. bala, tampoi ::

2 comments:

  1. Mmmm...tetiba ase best jd glamor ni..hehehe...yg bab ngimbas tmpt dating lama tu..mmm, takyah la mention kot, sbb takmo ingt dah...ekekekek...yg len, UTM terbaik, UTM sanjungan bangsa...

    ReplyDelete
  2. hehe.. takpe shidah, tak mention pun nama orgnye hehe.. CS kan mmg port dating =D

    ReplyDelete