Tuesday, 29 March 2011

Putrajaya -> Aquaria -> KLCC -> Puteri Subang => pengsannn..



Salam..
ok ni ceriti lama daaa...

Sabtu 19 Mac aritu kami bawak kanak2 riang ke Putrajaya untuk tengok belon besor.. pagi-pagi sebelum kol 7am dah paksa diorg bangun mandi.. mengamuk2 la budak2 ni sebab kene paksa bangun =D. Masa cadang kat husband mula tu, die dah cakap taknak naik belon tu, so terasa cam die saje melambat2kan masa bertolak tu.. bile sampai sana je Husna nak naik lak, incik husband pun tetiba rasa yg sama chett.. tapi malangnye dah takde tiket daa.. 300 tiket aje per sesi (1hari 2sesi). ada yg bagitau org beratur nak beli tiket dr 6.30pagi.. ishh biar betul?


masa sampai tu dari jauh nampak belon doraemon. Husna beria nak tengok tapi dok cari2 tak jumpe. rupenye time kami sampai tu doraemon dah di'penyek'kan. Kuciwaaa.. so tengok2 aje la apa yg ade.. pergi kat gerai2 yg ade, cari apa aktiviti yg husna boleh buat.. so ini je yg cam menarik..


kat sana banyak orang main+jual pistol buih2 tu.. husna merengek la kat ayah nye...

berjaya gak dapat apa yg dihajat..




Sebelum balik, makan dulu nasi lemak yg ditapau


Sebab cam tak puas hati, next kami gi Aquaria lak.. parking kat luar KLCC and jalan ke Aquaria..



Husna ni penakut gak.. bile nampak ikan yg besar2 terus larikan diri takmo dekat kat cermin akuarium tu.. Aliff pulak cam blur aje..
gambar tak cantik pasal takleh guna flash =D



Pastu, kami gi lunch kat KLCC, singgah situ sini jap then balik la.. mula2 husband cadang bawak diorang gi Petrosains tapi cam dah kepenatan budak2 ni.. ajak balik aje la.. last saya dan husband pegi KLCC was before kawin dalam early 2006 camtu.. gile lama tak gi, semua tempat yang dicari tak jumpa hehe...



Kami bertolak balik pas singgah solat asar kat masjid KLCC tu, betul2 pas asar laa... budak2 dah tidur terus dalam kereta. Sampai rumah semua sambung tido.

Baru je nak rehat2kan diri, mak call. Soh bawak tray dari rumah mak gi puteri subang.. Aiyoo..letih lorr.. Rupenye makcik buat kenduri tahlil tapi saya tak tahu ape pun.. Hmmmm... soh pulak hantar time tuuu jugak.. terus call Hada (my sis), then nasib baik die ngan my dad still ada kat rumah, pesan diorg bwak la tray tu terus.. selamattt =D.

Pas maghrib barula kami bertolak.. dapatla Husna & Aliff rehat sekejap =D...

:: kami tengah tunggu lif nak gi umah Tok Ende =D ::
habis majlis semua dekat 11lebih.. kami minta izin balik awal laa.. lotih..

sampai rumah semua 'pengsan' =D

9 comments:

  1. ini betul2 aktiviti riang ria bersama anak2 ni.. aku teringin sgt nk pegi tgk hot air balloons tu.. tp laki aku keje.. waaaa sedih..

    phiweettt pandai husna kaler kn hello kitty tu.. ngeggee tak sabar nk main mcm tu ngan sopia..

    alif mcm tensen je bwk kete tu.. hehhehe..

    ReplyDelete
  2. cutee sgt... salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  3. alahai..pergi ye liza....bestnya...teringin betul nak pergi, tapi time tu en suami pun ada kerja plak sabtu tu..ahad tu plak, ada kenduri....

    ReplyDelete
  4. yani : ada peluang memang nak buat macam2 ngan budak2 ni..takde la terperuk dlm rumah aje =D. tiap tahun ade kan hot air balloon ni.. nanti sopia dah besar sikit leh bawak ..

    hehe kitty oren punye.. aliff tu gayat kot sebab kereta tu gerak agak laju gak =D

    .................

    JHaZKiTaRo : salam kenal.. terima kasih singgah blog ni.. insyaAllah saya akan singgah ur blog =D

    ..................

    ayu: takpe, ade lagi nanti tu =D.. husband sy pun kalau takde program mmg die akan gi opis sabtu ahad pagi sampai malam.. ni kira paksaan gak laa sebab kesian kat budak2 dah lama tak bawak mana2 =D

    ReplyDelete
  5. wah..best kan sekali sekala dapat keluar cm ni..
    xpenah pergi aquaria...fee masuk brapa ek?

    ReplyDelete
  6. wah..besnye..aktiviti famili gni sgt mengujakan kan.hehe

    syiok tgk husna aliff hepi..

    ReplyDelete
  7. kak siti : kalau dapat spend time sepenuhnya dengan whole family memang best! fee masuk adult rm35

    .....................

    ashra : betul2 sangat mengujakan =D. sebagai parents mmg kita nak anak2 hepi rite? =D

    ReplyDelete
  8. Wah, padat!!! Teringin gak nak bawa Adam g Aquaria tu. Best tak?

    ReplyDelete
  9. liza,hehe..thanks for the info..

    hoyay!..ko ckp je aku terus gi aritu gak tesc shah alam..tinggal dua bijik je BM tu..mmg rezki aku.hehe.harga rm189 cam ko ckp tu..

    pasni,aku amik resepi2 ko ye..hehehe.tq..

    ReplyDelete