Wednesday, 9 March 2011

My Dear Warehouse Sale.. (errr terrpergi laaaa..)



Assalamualaikum...

안영하새요..
ececeh.. nak tulis bahasa korea lak hehe... macam le reti bebeno =D

.. lunch hour aritu (taknak sebut hari ape =D), saya gi mydear warehouse sale.. punye la sebelum ni cam berlagak kata takde nak beli apa2 dah.. semua dah ade pasal anak pun dah 2 kan.. so macam dah complete la kononnya..

tapi entah macam mane lepas tengok status kak siti kan GM pasal warehouse sale ni, terrrrgatal lak tangan gi surf weh shoppingNsales pasal sale mydear ni.. baca2 review masing2 kat situ.. alamakkkkk tetiba cam menarik pulak.. surf web mydear tengok apa yang ade..

alahai.. tetiba terfikir memang ada hajat sebelum ni nak cari safety gate and baby buggy.. aiyoo rase cam 'terpaksa' gi ni =D

Gi sana memang sampai sesat la jugak.. ni salah sendiri sebab tak tengok map betul2.. takpela dah selamat pun..

So cam saya cakap tadi, saya beli baby buggy dan safety gate lah.. gate tu pasal aliff suka dok dapur masa saya masak. Panjat stool nak tengok apa ummy die buat..

tapi ade terrrtambah 1 item, safety door stopper.. ni kes Husna suka sangat kunci pintu bilik nak nye bile aliff nak masuk.. sebelum tersepit tangan terjadi, lebih baik ambil tindakan awal =D.

:: safety door stopper ::

Benda2 lain saya pandang sekali lalu sebab tak termasuk dalam senarai hehe.. tapi saya dok ushar gak bedrail tu ishhhh...rm 58 (asal rm90)


:: baby bedrail yg hampir dirembat ::

ade satu buggy tu mmg saya miiinaaat sangat la sebab ringan dan kecik dan foldable sampai panjang just 660cm aje, ringan lak tu tak sampai 4kg pun.. tapi kurang satu aje - tak boleh baring, just untuk duduk aje.. takpela..selamat duit ku hehe.. rm233 (asal rm360)


:: baby buggy yg saya minat sangat ::

Saya ambil buggy yg paling murah kot sebab spec saya yg paling penting ialah paling kecik untuk muat dalam bonet kancil =D. Stroller sekarang pun muat bonet kancil tapi gedabak sikit+berat. Stroller saje penuh bonet+takleh letak pape barang lagi =D

So buggy yg saya beli (cam gambar kat bawah ni..) tu rm63 je (asal rm84) and safety gate rm90 (asal rm140).


:: baby buggy ::


:: safety gate ::

Hmm.. rasa cam nak gi lagi pulak... tak puas tengok aritu sebab kejar masa.. alasan..alasan.. =D

8 comments:

  1. hehe.stopper tu bagus kan.tapi masa duk umah atas,mak aihh..kdg2 angin kuat,pintu berdentum,sampai kemek stopper aku beli tu x le pegang lagi kat pintu.keke.jenis cam gabus ke apa tah kan.hehe.

    tu la..anak2 tgh membesar ni,macam2 keselamatan nak jaga kan..

    ReplyDelete
  2. hehe.. lawak lak... tu gayanya kene letak 3-4 biji stopper sekaligus =D

    betul.. keselamatan anak dah tentu la tanggungjawab mak ayah =D

    ReplyDelete
  3. dekatttt sgt2 warehouse tu dgn umah lia...

    ReplyDelete
  4. wahh best nye.. mau hari2 widow shopping =D

    lia dok meranti jaya ke? cantik la rumah2 kat situ =D

    ReplyDelete
  5. liza, boleh eh, "terpaksa g" eh.. hahaha.. ms pregnant Qisya dlu penah g mydear warehouse sale.. haihh, sumer benda pon nak rembat.. sedap mata memandang, sedap lagi tangan menyambar! tp umat yg g, mak aihhh.. terus aku tobat x mo g dah..

    ReplyDelete
  6. ninie, ko pernah gi gak eh =D..tu le psl aku gi lunch hour psl tak sanggup bersesak. hari aku gi mmg tak ramai org. nak bayar/ambik brg kat kaunter pun sekejap je =D

    ReplyDelete
  7. kak siti, kan dah ajak tapi jual mahal hehe..

    ReplyDelete