Skip to main content

My Dear Warehouse Sale.. (errr terrpergi laaaa..)

Assalamualaikum...

안영하새요..
ececeh.. nak tulis bahasa korea lak hehe... macam le reti bebeno =D

.. lunch hour aritu (taknak sebut hari ape =D), saya gi mydear warehouse sale.. punye la sebelum ni cam berlagak kata takde nak beli apa2 dah.. semua dah ade pasal anak pun dah 2 kan.. so macam dah complete la kononnya..

tapi entah macam mane lepas tengok status kak siti kan GM pasal warehouse sale ni, terrrrgatal lak tangan gi surf weh shoppingNsales pasal sale mydear ni.. baca2 review masing2 kat situ.. alamakkkkk tetiba cam menarik pulak.. surf web mydear tengok apa yang ade..

alahai.. tetiba terfikir memang ada hajat sebelum ni nak cari safety gate and baby buggy.. aiyoo rase cam 'terpaksa' gi ni =D

Gi sana memang sampai sesat la jugak.. ni salah sendiri sebab tak tengok map betul2.. takpela dah selamat pun..

So cam saya cakap tadi, saya beli baby buggy dan safety gate lah.. gate tu pasal aliff suka dok dapur masa saya masak. Panjat stool nak tengok apa ummy die buat..

tapi ade terrrtambah 1 item, safety door stopper.. ni kes Husna suka sangat kunci pintu bilik nak nye bile aliff nak masuk.. sebelum tersepit tangan terjadi, lebih baik ambil tindakan awal =D.

:: safety door stopper ::

Benda2 lain saya pandang sekali lalu sebab tak termasuk dalam senarai hehe.. tapi saya dok ushar gak bedrail tu ishhhh...rm 58 (asal rm90)


:: baby bedrail yg hampir dirembat ::

ade satu buggy tu mmg saya miiinaaat sangat la sebab ringan dan kecik dan foldable sampai panjang just 660cm aje, ringan lak tu tak sampai 4kg pun.. tapi kurang satu aje - tak boleh baring, just untuk duduk aje.. takpela..selamat duit ku hehe.. rm233 (asal rm360)


:: baby buggy yg saya minat sangat ::

Saya ambil buggy yg paling murah kot sebab spec saya yg paling penting ialah paling kecik untuk muat dalam bonet kancil =D. Stroller sekarang pun muat bonet kancil tapi gedabak sikit+berat. Stroller saje penuh bonet+takleh letak pape barang lagi =D

So buggy yg saya beli (cam gambar kat bawah ni..) tu rm63 je (asal rm84) and safety gate rm90 (asal rm140).


:: baby buggy ::


:: safety gate ::

Hmm.. rasa cam nak gi lagi pulak... tak puas tengok aritu sebab kejar masa.. alasan..alasan.. =D

Comments

  1. hehe.stopper tu bagus kan.tapi masa duk umah atas,mak aihh..kdg2 angin kuat,pintu berdentum,sampai kemek stopper aku beli tu x le pegang lagi kat pintu.keke.jenis cam gabus ke apa tah kan.hehe.

    tu la..anak2 tgh membesar ni,macam2 keselamatan nak jaga kan..

    ReplyDelete
  2. hehe.. lawak lak... tu gayanya kene letak 3-4 biji stopper sekaligus =D

    betul.. keselamatan anak dah tentu la tanggungjawab mak ayah =D

    ReplyDelete
  3. dekatttt sgt2 warehouse tu dgn umah lia...

    ReplyDelete
  4. wahh best nye.. mau hari2 widow shopping =D

    lia dok meranti jaya ke? cantik la rumah2 kat situ =D

    ReplyDelete
  5. liza, boleh eh, "terpaksa g" eh.. hahaha.. ms pregnant Qisya dlu penah g mydear warehouse sale.. haihh, sumer benda pon nak rembat.. sedap mata memandang, sedap lagi tangan menyambar! tp umat yg g, mak aihhh.. terus aku tobat x mo g dah..

    ReplyDelete
  6. ninie, ko pernah gi gak eh =D..tu le psl aku gi lunch hour psl tak sanggup bersesak. hari aku gi mmg tak ramai org. nak bayar/ambik brg kat kaunter pun sekejap je =D

    ReplyDelete
  7. kak siti, kan dah ajak tapi jual mahal hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …