Skip to main content

Cheap & Fun Activities For My Babies ~ Aliff & Husna

Salam..
Menjenguk email pagi ni... tertarik dengan email ni.. "5 simple ways to make your child's day" dari Babycentre.

Owh.. ade cadangan aktiviti2 untuk anak2 dari baby sampai big kids (9tahun)..

Menarik gak ni.. akan dipertimbangkan untuk dibuat bersama-sama Aliff & Husna.. boring pulak diorang nanti.. nak tolong ummy masak/basuh pinggan dah tak boleh pasal ummy dah pasang safety gate nak masuk dapur tu =D..

So check it out!! kat sini saya just letak untuk toddler & preschooler.. untuk tengok aktiviti utk baby & big kids, boleh klik link Babycentre di atas =D


5 cheap and fun toddler activities ~ untuk Aliff Rayyan (1yr - 2yrs)

Hop a freight
Toddlers love transportation, especially if it's a departure from the same-old-same-old car seat. Check out your local airport or hospital – many have a free shuttle or tram that you can ride as often as your little one's heart desires. If you don't usually travel by bus, check your local bus system and take a spin around town, enjoying things from a thrilling new vantage point.

Play dough
Borrow a tip from kid-friendly restaurants and let your toddler play with a gratifying hunk of pizza dough. Not too sticky and not too runny, it's the perfect consistency for little fingers. Get some from your local grocery store or pizza parlor or mix up your own. A rolling pin is the icing on the cake for this activity (or, shall we say, the cheese on the pie). If you're feeling motivated, you can bake a pizza with the rest of the dough while your child plays with his portion. Otherwise, simply freeze or refrigerate the rest for future playtime.

Fancy wrappings
If you've ever watched a toddler open a present, you know that she's likely to ignore what's inside and focus all her attention on the box, wrapping paper, and ribbon. If you can't beat 'em, join 'em! Wrap up something small, such as a pretty postcard or a toy you already own. Make sure to use lots of ribbon and paper (Sunday comics work great). Present it to her with a flourish.

It's a plane!
Check with your local airport to see whether it has an observation tower – or a room with huge windows where your toddler can watch planes take off and land. Bring along some lunch and enjoy the show.

Baker's man
While your toddler isn't yet old enough to wield an electric mixer or flour sifter, he may be ready to be put in charge of the cookie-sprinkle department. So bake up a batch of cookies (you can even buy pre-made dough) and let him go nuts with a container of sprinkles. You'll probably end up with several bare cookies and a few heavily sprinkled ones. Don't forget to take a picture!


5 cheap and fun preschooler activities ~ untuk Asyrani Husna (2 yrs - 4yrs)

Bathing in the pink
Or the green, or the blue… A few drops of food coloring can go a long way toward making bath time something special. It's especially fun to mix a couple of primary colors together, such as blue and red to make purple. And no, your child won't emerge from his bath looking like a grape – a few drops of food coloring diluted in a tub of water won't dye your child's skin.

Time travel
You know those old photographs of your own third birthday party or your ninth-grade dance? Dig them out and snuggle with your preschooler for a trip down memory lane. Wedding videos work well too! Of course, she'll also enjoy seeing pictures and videos of herself when she was "little." So break out the snacks and make an evening of it.

Ravishing radishes
When it comes to instant gardening gratification, radishes are the way to go – they pop up in a matter of weeks! After winter's last frost, take your preschooler to the gardening store and let him pick out the package of seeds with the picture he likes best. (It'll cost just a few dollars.) At home, find a sunny patch of yard and have your child plant the seeds directly in the ground or in a small planter. You can even grow radishes inside in a container set in a sunny south-facing window. Your little gardener will love digging a hole, sprinkling in the seeds, and covering them up. The fun continues as he gets to water the radishes and watch them grow.

Monochrome meal
We grown-ups like a little variety in our meals – but kids, who often love uniformity, get a kick out of having a special dinner in which everything is the same color. So serve up a meal that's entirely orange (macaroni and cheese, sweet potato, orange juice, carrots), green (pesto pasta, limeade, broccoli), or yellow (lemonade, scrambled eggs, corn, pineapple).

Hunting down nature
Give your child a bag or bucket and go on an old-fashioned nature hunt. Take your time and let him collect whatever he likes – pinecones, leaves, rocks, sticks, burrs. When you get home, break out the glue and cardboard and get him started making a collage or sculpture. He may also enjoy painting a rock or two (it could become his new favorite pet).

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …