Thursday, 17 March 2011

Banyaknyee scam email berkaitan bank..



Salam...

Pagi ni bukak email.. hmm ada lagi email pasal Maybank and CIMB.. selalunya bila dapat email camni, saya terus select, and pilih spam email je.. so terus la masuk spam box.


:: scam email arini::

Entah apesal hari ni saja-saja nak cuba bukak link kat situ. Pastu bukak web Maybank yang betul sekali.

:: tipu punye link ::

:: maybank sebenar punya page, same aje kan? ::

Hah!! sebijik sejiban.. silap haribulan memang boleh terpedaya la..

patutla ramai orang jadi mangsa scam ni.. dasyat jugak ehh.. pastu saya terus copy link tu dan terus send ke maybank melalui phishing report form kat web diorang tu.. Tadi kira semua email tu ade 23 email untuk bulan ni.. pergghh.. bersemangat betul makhluk ni nak mencuri duit orang ramai..

:: tipu punye : link address adalah bukan maybank punye ok.. tarikh surf dengan yang keluar kat web makhluk tu pun tak sama ok ::

:: maybank betul punye ::

Saya berdoa takde la saya dan keluarga 'terkena'.. semoga Allah sentiasa bagi saya dalam keadaan waras hehe..

2 comments:

  1. hubby slalu pesan,jgn guna maybank 2u selain kom sendiri.die sendiri kat opis pun tak brani bukak maybank2u..

    ReplyDelete
  2. Nape tak leh bukak kat opis? aku selalu kat opis aje la yg guna pun m2u ni..

    ReplyDelete