Tuesday, 8 February 2011

CNY di Red Land



Salam...

Lately ni bila bertembung dengan rakan-rakan se'Bahagian', masing-masing sure tanya "Bulan ni tak outstation ke?..".. amboi-amboi... jangan le perli saya kekeke..

Semalam baru tulis Aliff takmo jalan.. balik rumah mak semalam, Aliff ada jalan sikit. Tapi kat rumah kami, langsung takmo.. saje nak manja lebih kot nye..

Cuti panjang sempena CNY lepas, kami balik Red Land (Tanah Merah), kampung husband. Bertolak Isnin malam sampai la Sabtu.. Perasaan balik kali ni cam kosong.. cam takde buat apa2 pun, dok rumah aje.. well..selama ni pun camtu gak hehe.. husband hari-hari dari pagi sampai tengah hari dok ulit semua anak angkat dia.. ade 6 semuanya... rindu bebeno kott.. hehehe...

ni le antara anak-anak angkat my husband...
.
.
.



:: lembu..lembu.. untuk dijual haha!! ::


my husband cakap dia nye lembu asalnya ada 7 ekor tapi seekor dah mati.. sebab ape ehh.. rasanya penyakit kuku ke? tak hengat le pulokk.. my FIL yang tolong jaga lembu-lembu ni.. saya pun tak tau berapa total semua lembu derang (my FIL's + BIL's + husband) pasal haku tak tanya pown hehe..

hari-hari Husna mesti tanya mane ayahnye.. seriously, i memang alergik dengan soalan ni okehh.. ada one time tu Husna tanya lagi..

Ummy : "ayah gi tengok lembu dia.. bagi lembu makan.. mandikan.. tidurkan.." (actually dgn perasaan geram sebenarnya)
Husna : "ayak tepuk eh ummy..?" (maksud : ayah tepuk montot lembu tu untuk tidurkan cam tidurkan Husna..kene tepuk punggung hehe..)
Ummy : "hmm.. mungkin kot ayah tepuk...." (tahan gelak aje la.. haha!!)

Husna and Aliff dengan cepat dapat sesuaikan diri. Saya pun agak impress dengan Husna pasal dia boleh paham pulok apa deme cakap pasal kan semua orang kan kecek Klate belake.. Nampak derang pun happy pasal ghama saing ke.. memenuhkan aktiviti dengan main, menjerit2, lari sana sini, masuk parit dan bekerjasama dengan cousins lain menconteng dinding rumah nenek hehe..



:: Husna, Aliff and cousins with nenek ::

Ni kali kedua balik dengan kereta BIL. Kali pertama masa end of July last year masa wedding my SIL. Kali pertama Husna muntah 2-3 kali gak dalam kereta. Kali kedua ni pun sama. Tambah pulak dengan demam, mungkin sebab main kat luar rumah the day before.. tak biasa kann.. kat KL dok rumah atas langit mana ada laman/kene panas hehe.. sooo anak orang bando (bandar)..



:: Husna dipaksa tidur supaya tak mabuk + muntah ::

but already said to husband..ni kali terakhir naik kereta balik Kelantan.. pasni naik flight or back to train like before this.. Ramai cakap this time traffic jam memang teruk.. memang pown kami salah satu mangsa hehe.. 13 hours dok dalam kereta dengan anak yang demam and dok muntah. Errgghh stress nye.. Kalau travel malam, derang ok sebab sejuk and tidur aje tapi husband lak komplen tak berapa boleh nak drive malam.. nak balik siang. Tapi balik siang = Husna asek muntah + Aliff asek buat perangai/mengamuk dalam kereta.

:: Aliff nak dok ceruk tu.. hah lantak laaa.. ::

Takpe... pasni kite beli private jet aje hehe..

No comments:

Post a Comment