Skip to main content

Update yang arituuuu...


Salam..

Ok dah nak masuk 30 hari untuk tahun 2011 ni.. ermm lama gak tak update pasal cam tak sempat aje..

Last entry cerita pasal outstation and interview SPA. Giliran saya Jumaat ni.. ergghh nervous gak pasal ni bukan kali pertama interview dengan SPA. Dah masuk kali keempat ni. Asyik le fail hehe.. bukan rezeki kot sebelum2 ni.. banyak belum prepare lagi lak tu.. gambar, resume, sijil, lnpt.. adoii pening eden..

Outstation? ni dah masuk kali keempat. minggu ni aje selamat tak gi mana2. Asalnya kene gi audit kat Kedah seminggu tapi sorang lagi membe chinese yg kene gi sama minta tunda pasal nak cuti raya maa.. selamat selamat.. so dalam masa tak sampai 30 hari dok unit baru ni saya dah merayau ke Maran-Bera, Cameron Highland, Seremban, Port Dickson dan Batu Pahat.
Aliff? hmm.. sungguh tak disangka.. die ok aje.. bila kita balik tu die buat donno aje.. chett.. so lepas ni takdela risau sangat =D.

Saya dah inform bos saya kalau boleh taknak gi yang lama2, kalau balik hari or 1-2 hari ok la. Tapi bos tak nak consider le.. ntah ehh.. Sebab yang menjadi kerisauan adalah tang nak simpan EBM tu. Mase kat BP aritu nasibla hotel tu ade fridge dan boleh bekukan icepack jugak.. so selamat..

Teringat masa kat Cameron, kitorang sampai malam, tak dan nak cari hotel, nak nye pulak gi ngan lelaki2, manele diorg survey siap2 ke, booking siap2 ke.. just dok kat macam rumah tumpangan, takde fridge. Besok paginye mase gi opis JKR tu tanya ade fridge kat opis tak sebab nak tumpangkan EBM sementara gi inspection.. akak tu buat muka pelik lak and kata "takde".. hmm nasib kurang baik la nampaknya.. mujur jugak pergi tempat yg sejuk, so bila sampai rumah, walaupun icepack dah fully cair, EBM still maintain sejuk.

Dugaan dugaan dugaan...
Ok tak tau nak letak gambar ape.. hehe..

Mase kat cameron, ladang strawberry org melayu..err lupe nama die

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …