Skip to main content

~Jamuan Akhir Tahun Level 10~

salam....

Selamat tahun baru!!.. oh ok.. sudah 2011 sudah.. aiseyman.. bertambah setahun umur ku huhu..

harini pun bermula episod baru untuk anak2 dan mak bapak yang anaknye baru masuk sekolah.. dan bermula balik lah episod sangkut dalam traffic jam selepas sekian lama memandu dengan nyamannye hehe..

dan hari ni pun bermula episod baru kat unit baru. sekarang saya dok unit jambatan lak.. sebelum ni dok handle part management aje..ni baru nak masuk part teknikal.. tapi selepas buat 2 analisis soal selidik baru2 ni, ade rase nervous gak nak dok sini.. urghhh..

ok, ni cerita dah outdated.. jamuan akhir tahun cum farewell untuk kami2 yang akan tukar unit pada 28 Disember lepas. Kitorang buat style pot luck.

Unit saya gabung dengan UPPJ Utara bawak main dish & kuih muih.. kami decide untuk main dish makan nasi putih then masing2 bawak lauk sorang sikit. so saya bawak ayam sweet sour, sayur brokoli+cauliflower dan 50pcs cupcakes. lauk memang banyak jenis dari ikan pari asam pedas, rendang ayam, ayam goreng berempah, daging itam, ikan rebus goreng, gulai ayam, ayam sweet sour, sambal belacan, tomyam campur & sardin.

Lain-lain menu ade roti jala, dadih, koktel, buah2an, chiffon pandan, puding jagung, apam dll.. err tak dapat nak ingat semua pun.. lastly air ribena & laici sponsored by unit ukur bahan.

BTW, tukar unit ni bukan kami suka sangat pun.. tapi dah top management nak wat camtu nak wat camne kan.. tapi takpe, deal dengan macam2 jenis bos ni jadi tambah pengalaman lebih la kan..

thanks untuk semua ahli2 unit KPI..minta maaf untuk sebarang silap dan salah. nak makan free, sila la ajak kami yerr =D







Comments

  1. ermmm sedapnye cupcakes tu...ish rugi x datang!!!

    ReplyDelete
  2. sedapnye cuppy cake....cutenyeeee~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …