Wednesday, 3 November 2010

Tersentap okayy!!!



Pada suatu malam bertempat di IKEA, seorang ibu dan 2 anaknya sedang berdiri di suatu sudut sedang menunggu si ayah membeli karipap dan aiskrim.

Sambil2 menunggu tu, si ibu melayan anak perempuannya yang berumur 3 tahun berborak. Tiba-tiba si anak bertanya pada ibunya,

Anak: "ummy.. perot ummy tu ade baby ke?"
Ibu : "hahh? (dengan rase nak tersedak) errrrr..takde la sayang... ni ummy nye lemak2 degil ni.."

Sepanjang perjalanan pulang ke rumah, pertanyaan tersebut menghantui pemikiran si ibu..

'ok, what my daughter's trying to say was "ummy, you look fat and big, you're not pregnant don't you?!!"..Oh no no no... Adakah dah obvious sangat kegemokkan/kemoncettan ku ini huhuhu...huarghhh' (fikir si ibu).

Maka, si ibu telah membuat keputusan untuk mula workout bermula pagi hujung minggu ini... dengan harapan si anak takkan mengeluarkan soalan yang menyentap jiwa lagii.. ;D


:: oo takpe!! ummy takmo bawak gi playground lagi (ummy merajuk) ::

:: si ibu yang gemok dan moncett ::

7 comments:

  1. heheheeh husna.. husna...
    btw aku pon nak start operasi diet la next week.. jom sama2 mengempes kn perutss =p..

    ReplyDelete
  2. so sweet la ur dotter. Sama la kita. Bila dah bersalin ni susah tul nak jaga perut ni

    ReplyDelete
  3. yani : nak nangis woo kene se das dr husna =D. moh le kite sama2 bersenam sebelum sofia tegur mama die laks hehe =D

    liza: susah kan? =D.. amat jeles dgn mommies yg body boleh maintain kalah anak dara =D

    ReplyDelete
  4. hehe,cute je kan,biasanya apa yg dikatakan bebudak ni jujur dan telus.
    wahhh..pasni gi work out la ye..selamat berjuang.

    aku ni pun sbb keturunan kecik.mak ayah aku kecik..ngandung pun kecik je perut aku ni haa..tp,ada je lemak2 degil gak..hehe

    ReplyDelete
  5. ashra : memang jujur dan telus... malu le bile anak sendiri tegur haihh..

    ayu : ayu maintain kecik molek aje.. leh kasi petua? =D

    ReplyDelete
  6. hohohoo husna2.. cerdik la die nih.. x terfikir kan budak boleh tanye soalan camtu..

    ReplyDelete